Succesvolle lancering van het Energieloket Waalwijk in de Bibliotheek Waalwijk

08 nov 2022, 8:59 Nieuws
img 20221105 142430
Langstraat Energie
WAALWIJK - Zaterdag 5 november was het zover. Om half 11 stonden de energiecoaches klaar om bezoekers kennis te laten maken met het Energieloket Waalwijk in de Bibliotheek Waalwijk.
Coaches Hans Gremmen en Jos Mols ontvingen meerdere inwoners van Waalwijk met uiteenlopende vragen over verdere energiebesparing en isolerende maatregelen. Onder andere aan de hand van de ’24 tips voor energiebesparing’ werden belangstellenden niet alleen bewust gemaakt van het hoge verbruik van hun oude koelkast(en) en diepvries, maar ook van het tochtgat dat een luik naar de zolder vormt, en niet te vergeten de elektrische pomp in de vijver die heel veel energie vreet.
Veel gesprekken zijn gevoerd over isolerende maatregelen van de vloer, de muren of het dak, waarbij de leeftijd van de woning en de reeds aangebrachte isolatie het uitgangspunt was. Een ouder echtpaar dat onlangs had geïnvesteerd in hoog-rendement glas werd geholpen met de subsidieaanvraag. Ook de andere energiecoaches waren aanwezig om deze feestelijke start van het loket mee te maken. Zij spraken onder meer over de steeds meer renderende zonnepanelen en de warmtepomp.
Eén bezoeker wilde graag dat een energiecoach bij hem binnenkort thuis langs zou komen om een stappenplan te maken voor een energiezuinige woning die klaar wordt gemaakt om van het gas af te gaan.
Vanwege het goed bezochte Digitaal-Beter-Festival dat door de Bibliotheek was georganiseerd, was het loket open tot 4 uur. Het Energieloket Waalwijk heeft elke zaterdag een inloopspreekuur van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Waalwijk. Voor contact en/of aanvraag voor een huisbezoek, zie de website van Langstraat Energie, https://www.langstraatenergie.nl/contact