Boek & Theater Proeverij: ontmoet theatermakers, schrijvers en artiesten

20 okt , 16:30 Nieuws
wim cmyk
Theater de Leest
WAALWIJK - Op dinsdag 26 november 2024 om 20.30 uur organiseren Theater De Leest en de Bibliotheek Waalwijk voor de vierde keer de Boek & Theater Proeverij. Tijdens deze avond krijgt het publiek op een luchtige en inspirerende manier een voorproefje van boeken die dit seizoen in een toneelbewerking te zien zijn op de podia van De Leest.
Er worden korte boekpresentaties gegeven, trailers vertoond en er vinden boeiende gesprekken plaats met boekdeskundigen en theatermakers. De avond wordt zoals gebruikelijk gepresenteerd door taalkundige, cabaretier en schrijver Wim Daniëls.
De gasten van de avond zijn onder meer: actrice Fockeline Ouwerkerk en regisseur Benno Hoogveld van de solovoorstelling 't Hooge Nest, schrijfster Anneloes Timmerije, bekend van De Mannen van Maria, dat door actrice Anna Drijver wordt vertolkt. Ook acteur Leendert de Ridder, die de hoofdrol van Anton Steenwijk speelt in het toneelstuk De Aanslag, en actrice Shelly Bos, die de rol van Roxane speelt in Cyrano, zijn aanwezig. Verder is Leonoor van Dam, collectioneur van de Bibliotheek Midden-Brabant, te gast en zal Waalwijkse stadsdichter Romy van Dongen poëtische notulen maken van de avond. Naast gesprekken en trailers van voorstellingen is er ook live muziek.

Heel Nederland Leest - Boek Joe Speedboot cadeau

In de maand november leest heel Nederland één boek: Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Dit boek wordt in november gratis aangeboden bij de bibliotheek. Bezoekers van de Boek & Theater Proeverij ontvangen op 26 november een exemplaar van het boek als cadeau in De Leest.
Praktische informatie: De kaarten kosten €5,- per persoon, inclusief een drankje. Leden van de Bibliotheek Midden-Brabant betalen €3,50 per persoon.
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.deleest.nl/boekproeverij