RKC Waalwijk behaalt eerste punt thuis tegen FC Twente

20 okt , 9:20 Sport
rkc az 45
RKC Waalwijk Alexander de Peffer
RKC Waalwijk heeft op zaterdag 10 oktober in eigen huis het eerste punt van het seizoen behaald, tegen FC Twente. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion eindigde in 2-2, na een enerverend duel waarin RKC Waalwijk zowel aanvallend als verdedigend goed voor de dag kwam. Na een 1-1 ruststand, leek RKC Waalwijk in de tweede helft op weg naar een knappe overwinning, maar in de blessuretijd kwam Twente alsnog langszij.

Eerste helft

De wedstrijd begon rustig, maar al snel bleek dat RKC Waalwijk goed mee kon met het sterke FC Twente van trainer Joseph Oosting. Desondanks was het FC Twente dat al vroeg op voorsprong kwam. In de 11e minuut kopte Steijn de bal achter Yanick van Osch, nadat hij een scherpe voorzet koppend wist af te ronden: 0-1.
RKC Waalwijk herpakte zich uitstekend na de vroege tegentreffer. In de 24e minuut leidde een snelle aanval via Tim van de Loo en Godfried Roemeratoe tot een mooie kans. Godfried Roemeratoe stuurde de bal richting de linkerkant, waar Juan Castillo op de flank doorbrak. Zijn scherpe voorzet werd met een subtiel puntertje in de korte hoek binnengetikt door Richonell Margaret, wat de verdiende 1-1 opleverde.
Na de gelijkmaker bleef RKC Waalwijk gevaarlijk en hadden ze zelfs de mogelijkheid om de wedstrijd verder naar hun hand te zetten. Doelman Yanick van Osch onderscheidde zich vlak voor rust nog met een geweldige redding, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.
RKC Waalwijk/Eye4images

Tweede helft

RKC Waalwijk kwam sterk uit de kleedkamer en wist al snel de leiding te nemen. In de 47e minuut maakte FC Twente een fout in de opbouw, waardoor Silvester van der Water de bal in zijn voeten kreeg. Van der Water bleef koel en schoof de bal beheerst langs doelman Unnerstall, hiermee werd het 2-1 voor RKC Waalwijk.
Kort na de voorsprong moest Yanick Van Osch weer optreden om een snelle gelijkmaker te voorkomen. Zijn uitstekende reflexen hielden de voorsprong intact. Na deze fase begon FC Twente echter steeds meer druk uit te oefenen op de defensie van RKC Waalwijk. Yanick van Osch en Julian Lelieveld speelden beiden een cruciale rol in het tegenhouden van de Twentse aanvallen. In de 72e minuut was FC Twente dichtbij de gelijkmaker toen Hilgers de bal op de paal kopte.
RKC Waalwijk kwam er in de slotfase nog gevaarlijk uit. Juan Castillo probeerde met een afstandsschot in de 80ste minuut Unnerstall te verrassen, maar de Twentse doelman stond op zijn plek. Ook Mo Ihattaren probeerde het nog met een harde knal, maar opnieuw was het Unnerstall die zijn ploeg op de been hield.
In de 91ste minuut kreeg FC Twente een kans via een corner. De bal werd voorgegeven richting Eiting, die de 2-2 binnenkopte en daarmee de eindstand op het bord zette.