[Blog] Alpe d’HuZes: Bocht 13

Fotograaf Anke van Daelen van Waalwijk.nieuws.nl zal deze week verslag doen van alles wat ze meemaakt met het team You Never Wo(l)k Alone op de Alpe d’Huez. Uiteraard inclusief mooie foto’s! Vandaag haar zesde blog.

Alpe d’HuZes – blog 6

Vandaag staat in het teken van kaarsen aansteken, voor iemand duimen of herdenken. Ik zelf besluit een lange wandeling te gaan maken door het gebied heen. Berg op, berg af, muziekje in de oren en gaan, even alleen zijn.

Een deel van ons team gaan boodschappen doen en door het dorp heen wandelen. Diana en Mariëlle struinen wat winkeltjes af en komen in een souvenierszaakje. Er staan een rek met bordjes van mensen die de berg hebben bedwongen en welk jaar ze dit hebben gedaan. Denk aan Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper. Onderaan deze heren staat het bordje Jasco v. Wijk 2017. Je gelooft erin of niet, maar voor dit team betekend het niet anders dan dat Jasco op zijn manier laat weten dat hij bij hen is.

We eten gezamenlijk van heerlijke spaghetti en macaroni. Dan is het tijd om naar bocht 13 te gaan, Jasco’s nummer. Er zijn enkele banners los geraakt, Alex en Shamus klimmen tegen het gaas op om de doeken recht te krijgen. Wij mopperen er met z’n alle stevig op los, geheel ongevaarlijk is het namelijk niet.

Jaydan en Naomi starten met schilderen op de weg, ook niet geheel zonder gevaar. Er rijden continu mensen de berg op en af. Even stil staan met je voertuig is dan niet heel handig. Het team roept ook regelmatig: Kijk uit!

De kaarsen worden op plek gezet en dan is het de taak om alle kaarsen aan te steken en je vingers niet te verbranden aan de ijzeren kapjes als je ze erop zet. Het is voor het team een emotioneel gebeuren. Ze sluiten af in een grote kring, hand in hand, samen gedenken. Samen voorbereiden op morgen.
Het team wil om 05.00 uur starten. Op naar de top!

Anke van Daelen
Eigengeraaid

Lees ook:


Wij willen niemand meer verliezen aan kanker! – Never Wolk Alone team Alpe d’HuZes

Zoals iedereen hebben wij in onze directe en indirecte omgeving te maken met kanker. Wij hebben mensen verloren of steunen familie en vrienden in de strijd tegen kanker. Uit deze emoties hebben wij een positieve wending gecreëerd, wij gaan namelijk de Alpe d’Huez bedwingen. Een groot deel van het team gaan lopen en 2 teamleden gaan fietsend de berg op.

Op de website https://www.neverwolkalone.nl/ vind u alles wat te maken heeft met de twee teams en alle acties die wij samen op poten zetten om geld in te zamelen voor het KWF.

We never Wo(l)k alone en You never Wo(l)k alone

  • You Never Wo(l)k Alone, een team vol familie, vrienden en bekenden van Jasco.
  • We Never Wo(l)k Alone, een team dat volledig bestaat uit beveiligers, servicemedewerkers en twee zeer enthousiaste jonge kinderen.

Twee teams met eigen gedachten met 1 taak en 1 doel!!!

Waarom willen wij meedoen aan de AD6, dat is eigenlijk heel simpel, wij steunen dit doel omdat het ons allemaal kan overkomen. We hopen dat u ons wil steunen in het gevecht tegen deze vreselijke ziekte.

We organiseren veel acties om ons streefbedrag te halen en dat is ongeveer € 20.000,= Elk lid van de beide teams heeft een bedrag van € 2500,= euro wat ze proberen op te halen aan donaties. U kunt ons zeker steunen door hieronder te klikken! Elke euro is er 1 en wij zijn echt superblij met elke donatie…

DONEER NU!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen