[Blog] Alpe d’HuZes: De rustdag

Fotograaf Anke van Daelen van Waalwijk.nieuws.nl zal deze week verslag doen van alles wat ze meemaakt met het team You Never Wo(l)k Alone op de Alpe d’Huez. Uiteraard inclusief mooie foto’s! Vandaag haar vierde blog.

Alpe d’HuZes – blog 4

Maandag, de dag van geen enkele planning. We ontbijten net als iedere ochtend gezamenlijk. Een gezellig ontbijt waar iedereen gelijk aan staat. Rustig wakker worden is er nog steeds niet bij.

We zitten in een prachtig appartementen complex dat in de zomer alleen voor het evenement Alpe d’Huzes geopend is. In de winter is dit een prachtig ski oord met uitzicht op de piste. We zijn hier van alle gemakken voorzien en daar maken we vandaag dan ook gebruik van. We nemen een heerlijke duik in het zwembad en verplaatsen ons daarna naar het Hamam stoombad. Na een koude douche nemen we buiten plaats in de zon en kletsen er gezellig op los.

Halverwege de middag hebben we afgesproken om een stuwdam te bezoeken. Een paar uurtjes hangen is ok, maar daarna kom ik graag weer in beweging. We moeten 45 minuten rijden en komen dan aan bij stuwmeer Romanche, gelegen bij het dorpje Barrage du Chambon. Het is een prachtige omgeving, omringd door bergen. Mijn fotografen hart gaat er sneller van kloppen. Het wordt een creatieve wandeling met mijn camera, ik geniet!

We struinen een berg op naar een klein kerkje. Jammer genoeg is het dicht, anders hadden we een kaarsje aangestoken binnen. Het wordt tijd om terug te keren naar het appartement, maar niet voordat we gestopt zijn bij het kerkhof waar we de afgelopen dagen langs gereden zijn. Ik hou van kerkhoven, een plek die leeft ondanks de overleden mensen die er liggen. Je kunt verhalen een beetje lezen aan de hand van geboorte data, overlijdensdata, familiegraven en hoe een graf onderhouden is. Het is misschien raar, maar deze plekken trekken mij aan.

Respectvol loop ik langs graven af en zoek monumenten die mij aantrekken. Leven en dood horen nu eenmaal bij elkaar. Een van de grootste reden waarom we op de Alpe d’Huez zijn. Niemand wil kanker krijgen, niemand wil overlijden aan kanker en niemand wil een dierbare achteruit zien gaan en verliezen aan deze vreselijke ziekte. Maar de werkelijkheid is anders en allemaal kennen we iemand die met deze ziekte te kampen heeft of er iemand aan verloren is.

Jasco is voor mij de aanstichter die me tot deze reis heeft aangezet. Morgen gaan we kaarsen aansteken voor mensen die ons dierbaar zijn. Persoonlijk ga ik twee extra kaarsen aansteken, een voor een collega fotograaf die me dierbaar is en de andere voor een prachtige en sterke collega die de strijd tegen kanker heeft gewonnen, maar nog altijd te kampen heeft met de “naweeën” ervan.

Vandaag was rust, vandaag was vrijheid, vandaag was genieten. Morgen gaan we er tegen aan, zien wat op ons pad komt. Het leven is prachtig, we krijgen toch maar mooi de kans om dit te doen. Voor iedereen die knokt tegen kanker, voor iedereen die kanker heeft overwonnen, voor iedereen die we willen herdenken…

Anke van Daelen
Eigengeraaid


Wij willen niemand meer verliezen aan kanker! – Never Wolk Alone team Alpe d’HuZes

Zoals iedereen hebben wij in onze directe en indirecte omgeving te maken met kanker. Wij hebben mensen verloren of steunen familie en vrienden in de strijd tegen kanker. Uit deze emoties hebben wij een positieve wending gecreëerd, wij gaan namelijk de Alpe d’Huez bedwingen. Een groot deel van het team gaan lopen en 2 teamleden gaan fietsend de berg op.

Op de website https://www.neverwolkalone.nl/ vind u alles wat te maken heeft met de twee teams en alle acties die wij samen op poten zetten om geld in te zamelen voor het KWF.

We never Wo(l)k alone en You never Wo(l)k alone

  • You Never Wo(l)k Alone, een team vol familie, vrienden en bekenden van Jasco.
  • We Never Wo(l)k Alone, een team dat volledig bestaat uit beveiligers, servicemedewerkers en twee zeer enthousiaste jonge kinderen.

Twee teams met eigen gedachten met 1 taak en 1 doel!!!

Waarom willen wij meedoen aan de AD6, dat is eigenlijk heel simpel, wij steunen dit doel omdat het ons allemaal kan overkomen. We hopen dat u ons wil steunen in het gevecht tegen deze vreselijke ziekte.

We organiseren veel acties om ons streefbedrag te halen en dat is ongeveer € 20.000,= Elk lid van de beide teams heeft een bedrag van € 2500,= euro wat ze proberen op te halen aan donaties. U kunt ons zeker steunen door hieronder te klikken! Elke euro is er 1 en wij zijn echt superblij met elke donatie…

DONEER NU!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen