S.V. Capelle verliest onnodig bij BES/De Valk: 3-2

22 sep , 13:11 Sport
p1001645
S.V. Capelle ging zaterdag voor de eerste competitiewedstrijd in 4E in Valkenswaard op bezoek bij BES/De Valk.
In de openingsfase drongen beide partijen zo nu en dan aan, maar dit leidde niet tot grote kansen. Na een kwartier volgde een lange bal van BES, waarbij de Capelle-defensie niet scherp verdedigde. Max Leidelmeijer profiteerde hiervan en bracht de gastheren op 1-0. S.V. Capelle brak hierna af en toe door de BES-defensie heen, maar was slordig met de eindpass en afwerking. Kort voor rust leek S.V. Capelle via Davey van Ark op 1-1 te komen, maar om onduidelijke redenen werd dit doelpunt afgekeurd.
Na de rust volgde al snel de gelijkmaker via een goed uitgespeelde aanval van S.V. Capelle, die werd afgerond door Tygo de Jong: 1-1. Lang kon S.V. Capelle hier niet van genieten, want via een licht van richting veranderd schot van Dennis van Gulik werd het 2-1. Hierna volgden weer enkele gevaarlijke aanvallen van Capelle, maar de gelijkmaker bleef uit. Halverwege de tweede helft werd het uiteindelijk toch 2-2 via opnieuw Tygo de Jong. Enkele minuten later gaf S.V. Capelle door matig verdedigen onnodig een goal weg, waardoor Joost Thomassen BES op 3-2 bracht. S.V. Capelle ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef bij 3-2.
Zaterdag speelt S.V. Capelle op het eigen Mandemakers Sportpark om 14.30 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ONI.