RKC Waalwijk verliest nipt van Sparta Rotterdam

22 sep , 13:00 Sport
rkc sparta 062 11
RKC Waalwijk heeft met 1-2 verloren van Sparta Rotterdam in het Mandemakers Stadion. Onder de steun van het publiek deed het team er alles aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ondanks de kansen bleef de gelijkmaker helaas uit.

Eerste helft

De wedstrijd begon in een goed gevuld Mandemakers Stadion met een gelijk opgaande strijd. RKC Waalwijk zette in de 9e minuut de eerste gevaarlijke aanval op, na een mooie combinatie tussen Oskar Zawada en Chris Lokesa, die echter niet tot een schot op doel leidde. In de 13e minuut stuurde doelman Jeroen Houwen met een lange bal opnieuw Chris Lokesa weg, maar ook deze kans werd niet benut.
Het spel verliep verder in het voordeel van RKC Waalwijk, dat comfortabel aan de bal was. Sparta sloeg echter toe in de 29e minuut toen een snelle counter resulteerde in een doelpunt van Mohammed Nassoh, die Jeroen Houwen kansloos liet. Met een 0-1 achterstand ging RKC Waalwijk de rust in.

Tweede helft

RKC Waalwijk begon de tweede helft met een tegenvaller, want Roshon van Eijma raakte geblesseerd en moest vroegtijdig gewisseld worden. De ingevallen Tim van de Loo kreeg in de 55e minuut een goede kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn schot miste het doel. Uit de daaropvolgende tegenaanval wist Sparta via een doelpunt van Neghli de voorsprong te verdubbelen: 0-2.
De geelblauwen gaven niet op en bleven vechten. In de 62e minuut was er een gevaarlijke poging van Dario van den Buijs, maar zijn schot richting de kruising werd knap gered door Nick Olij, de doelman van Sparta. Twee minuten later, in de 64e minuut, viel eindelijk de aansluitingstreffer voor RKC Waalwijk. Richonell Margaret stond bij de tweede paal om een goede voorzet binnen te tikken en de 1-2 te maken.
De druk op Sparta werd in de laatste fase van de wedstrijd opgevoerd, waarbij Oskar Zawada in de 76e minuut een uitgelezen kopkans kreeg uit een voorzet van Denilho Cleonise. Het publiek bleef de ploeg luidkeels steunen, wat RKC Waalwijk verder opzweepte. In de laatste minuten volgden er meerdere scrimmages voor het doel van Sparta, maar helaas viel de verdiende gelijkmaker niet.