Terugblik 2e editie Theater Taptoe Waalwijk (inclusief foto's)

22 sep , 11:14 Nieuws
dsc 6047
WAALWIJK – Op zaterdagavond 21 september vond de tweede editie van Theater Taptoe Waalwijk plaats op het Raadhuisplein. Dit jaar stond het evenement in het teken van “Memories,” waarbij het publiek samen herinneringen ophaalde en nieuwe verhalen creëerde om later weer te koesteren.
Het werd een onvergetelijke avond! Voor een volle, uitverkochte tribune trad Drumband Prins Maurits uit Kaatsheuvel op als onderdeel van het voorprogramma. Rond 20.00 uur begon het hoofdprogramma met optredens van onder andere Kamper Trompetter Korps, Wilhelmina Sleeuwijk, TomTom (Tamboer-Maitre), Massed Band Euroband & Exempel, Vendeliers, Euroband, de HipHop-crew In Ya Face van Kunstencentrum Waalwijk en Exempel.
Tijdens de optredens werd stilgestaan bij de bevrijding met bijdragen van Arjan, Josefine, Claire en het koor Passie van de Langstraat. Ook werd een ode gebracht aan de 51ste Highland Division door de Dutch Pipes & Drums uit Tilburg. Verder was er een indrukwekkende vrijheidsdans, uitgevoerd door danseressen van het Kunstencentrum Waalwijk.
De finale, rond 22.15 uur, werd afgesloten door Arjan Janissen met een prachtige uitvoering van "Imagine". Stadsdichter Romy van Dongen droeg een speciaal voor de Taptoe geschreven gedicht voor, waarna het evenement werd afgesloten met het Wilhelmus, gespeeld door alle deelnemende artiesten.
Het was een fantastische avond, en de voorbereidingen voor de derde editie van Theater Taptoe Waalwijk, die op zaterdag 19 september 2026 zal plaatsvinden, zijn al in volle gang.
Rolf Balkenende maakte een sfeervolle fotoreportage. Hieronder in willekeurige volgorde enkele foto's. 
>>> KLIK HIER voor alle foto's!