R.W.B. wint ‘De Derby van de Gaard’ met overtuigende 6-2 zege

06 okt , 15:35 Sport
rwb neo25
RWB Alexander de Peffer
RWB heeft zaterdag 5 oktober een klinkende 6-2 overwinning geboekt in de Derby van de Gaard tegen stadsgenoot NEO’25. Vooral in de tweede helft stelde RWB orde op zaken.
RWB begon sterk en kwam via Djay Kogels in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong. Slechts zes minuten later verdubbelde Bram van Iersel de marge naar 2-0. NEO’25 vocht echter terug. Noah van Caem scoorde in de 22e minuut de aansluitingstreffer en bracht in de 37e minuut de stand op 2-2. Opvallend was een afgekeurd doelpunt van RWB vlak voor rust. RWB leek de 3-2 te maken, maar de treffer werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
Na rust kwam RWB vastberaden en feller uit de kleedkamer. Justin van der Sanden zette in de 56e minuut alsnog de 3-2 op het bord, waarna Koen van Baardwijk in de 64e minuut de score vergrootte naar 4-2 door een koelbloedig benutte strafschop. Twee minuten later zorgde Van der Sanden met zijn tweede treffer voor een comfortabele 5-2 voorsprong. Ondanks een prachtige aanval waarbij de paal werd geraakt, bleef RWB kansen creëren. Uiteindelijk bepaalde Jonne Clijsen in de 80e minuut de eindstand op 6-2.
Het verschil deze middag lag voornamelijk bij de reservebank. NEO'25 had te kampen met blessures, waardoor de kwaliteit van het team afnam. RWB-trainer Alfons van der Pluijm kon daarentegen rekenen op sterke invallers zoals Cas van Bruchem, Justin van der Sanden, Brent van Look, Toby Netten en reservekeeper Nils Hamers, zonder dat het niveau van het team daalde.
Met deze overwinning neemt RWB niet alleen de drie punten, maar ook de eer van het winnen van de Derby van de Gaard en sluit het aan bij de subtop. Volgende week wacht RWB een nieuwe derby, ditmaal uit tegen Baardwijk.