Orgelconcert Ben de Rooij in Sint-Jan Waalwijk op 12 oktober

06 okt , 15:43 Nieuws
benderooij
Vrienden Sint Jan Waalwijk
WAALWIJK - De indrukwekkende klanken van het monumentale orgel van de Sint-Jan in Waalwijk zijn komend weekend weer te beluisteren. Op zaterdag 12 oktober om 15:45 uur geeft organist Ben de Rooij een fraai concert in de kerk. Het belooft een gevarieerde uitvoering te worden. U bent hierbij weer van harte welkom. De uitvoering wordt georganiseerd door de Vrienden van Sint-Jan de Doper.

Organist Ben de Rooij

Ben kreeg zijn eerste lessen aan de Waalwijkse Muziekschool. Pianoles kreeg hij van Frans Wilmont en orgelles van Anton van Kalmthout. Na zijn studie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg verhuisde Ben naar Nieuwegein. In 2001 keerde hij terug naar Waalwijk. Bij Gonny van der Maten studeerde Ben orgel en bij Johan Luimes improvisatie. In 1997 slaagde hij voor het Staatsexamen Orgel. Momenteel volgt Ben lessen improvisatie bij Gerben Mourik bij wie hij ook een Masterclass improvisatie volgde in het Duitse Schwäbisch Gmünd. Ben is als organist verbonden aan de Evangelisch Lutherse Gemeente in Heusden en de Kerk aan de Haven in Waalwijk. Sinds 2023 coördineert Ben namens de Stichting Vrienden van Sint Jan de Doper de maandelijkse orgelbespelingen in de Waalwijkse Sint Jan.

Iedereen welkom

Bij dit concert zal het monumentale orgel van de Sint-Jan weer uitstekend tot zijn recht komen. Op 12 oktober speelt Ben voor u een programma met muziek die oorspronkelijk niet voor orgel is geschreven maar er wel op kan worden uitgevoerd, we spreken dan van een ‘transcriptie’. Op het programma staan composities van Prokofiev, Mendelssohn en John Williams. Ook delen uit de bekende film “Lord of the Rings” (Howard Shore) worden gespeeld. Afgesloten zal worden met een bewerking van de Danse Macabre van Saint-Saëns, muziek bekend uit het Spookslot in de Efteling.
Iedereen is deze middag van harte welkom in de Sint-Jan en de entree is zoals altijd gratis. Het concert begint om 15:45 uur. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit.