Sportieve samenhorigheid: Familie & Vrienden toernooi Goalball Waalwijk

06 okt , 10:32 Sport
462255160 1107189358078367 1102317555039567143 n
Team Waasland - Foto: Goalball Waalwijk
WAALWIJK – Op zaterdag 5 oktober vond bij Goalball Vereniging Waalwijk het jaarlijkse Familie & Vrienden toernooi plaats, waar sportiviteit en gezelligheid centraal stonden. Met een diverse groep enthousiaste deelnemers werd het een onvergetelijke dag.
In de Familie & Vrienden klasse ging het team MuZIEum Gidsen er met de gouden medaille vandoor, terwijl Team Waasland de eerste plaats behaalde in de Goalball klasse. Proficiat aan beide teams voor hun prestaties! Een speciale dank aan alle vrijwilligers en deelnemers die deze dag tot een succes maakten.
Goalball is een teamsport die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar waar zienden ook aan kunnen deelnemen door middel van geblindeerde brillen. De teams, bestaande uit drie spelers, proberen een belvormige bal in het doel van de tegenstander te krijgen, terwijl ze hun gehoor gebruiken om de bal te lokaliseren. Het is een intensieve en uitdagende sport die zowel fysieke als mentale vaardigheden vereist.
Het toernooi van 5 oktober stond niet alleen in het teken van competitie, maar ook van saamhorigheid en inclusie, waarbij de deelnemers – zowel ervaren spelers als nieuwkomers – konden ervaren hoe het is om met een visuele beperking te sporten. Goalball Vereniging Waalwijk blijft zich inzetten om de sport toegankelijk te maken voor iedereen.
Wil je meer weten over goalball of zelf een keer meedoen? Kijk op onze website voor meer informatie!