S.V. Capelle wint belangrijke wedstrijd van PCP: 5-0

S.V. Capelle speelde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark tegen het Bredase PCP. De belangen voor beide teams waren groot: S.V. Capelle kon bij een overwinning een goede stap zetten richting handhaving in 4F, terwijl PCP bij winst S.V. Capelle weer in het vizier kreeg.

In de openingsfase had PCP de meeste dreiging en bracht het met zijn snelle aanvallers de Capelle defensie regelmatig in de problemen. Gelukkig voor S.V. Capelle viel een schot van PCP op de lat van het doel. S.V. Capelle zelf was slordig in de opbouw met veel onnodig balverlies. Gaandeweg de eerste helft kreeg S.V. Capelle meer controle over de wedstrijd. Kort voor rust was het dichtbij de 1-0, maar Quinten van Caem zag zijn schot van dichtbij gepakt worden door de PCP doelman.

Na de rust een beter S.V. Capelle dat al snel op voorsprong kwam: in de 52e brak Tygo de Jong door de PCP defensie heen en beheerst schoof hij vanaf links de bal in het PCP doel: 1-0. Enkele minuten later was Tygo de Jong nogmaals doeltreffend: hij was de PCP verdediging te snel af en van dichtbij schoot hij de 2-0 binnen. Halverwege de tweede helft kwam PCP met 10 man te staan nadat een overtreding op de doorgebroken Tygo de Jong met rood werd bestraft. S.V. Capelle kreeg hierna goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar was slordig in de afwerking. Aan de andere kant van het veld een mooie redding van Capelle keeper Jasper Verduijn op een kopbal van PCP. In de 86e minuut nam S.V. Capelle definitief afstand: een voorzet van Glenn Vos vanaf rechts werd binnengewerkt door Quinten van Caem en dus 3-0. Hierna nog twee goals voor S.V. Capelle: Mike van Os en Sven Stokkermans bepaalden de eindstand op 5-0. Door deze overwinning verstevigde S.V. Capelle de veilige 6e plaats in 4F.

Komende zaterdag gaat S.V. Capelle op bezoek bij RWB in Waalwijk.