Tachos Handbal speelt op de valreep gelijk tegen Hellas (31-31)

DEN HAAG – Op het puntje van de eindstreep, met slechts één seconde te gaan, zette Joep Voermans zijn laatste schot, een vrije worp vanuit stand, om in een doelpunt, wat Van Mossel MG/ Tachos een zwaarbevochten gelijkspel opleverde. Hoewel de kansen om te winnen tot aan de 50e minuut goed waren!

Maar zoals verwacht, zijn de wedstrijden tegen Hellas in Den Haag altijd uitdagend geweest, met veel hectiek en gebeurtenissen. Ook deze keer was het een enerverende handbalwedstrijd met wisselende kansen. Thuis ging het tegen deze tegenstander lange tijd gelijk op; de Haagse ploeg bood veel weerstand en pas in het laatste kwartier kon er een duidelijk verschil worden gemaakt. Nu was het andersom; gedurende de eerste 50 minuten had Van Mossel MG/ Tachos meestal de overhand en leidde soms met maximaal 3 doelpunten. Maar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd leek de overwinning voor Tachos toch uit handen te glippen.

Beide teams begonnen matig en slordig aan de wedstrijd, waarbij ze elkaar qua score in evenwicht hielden. De tussenstanden van 5-5 en 9-9 gaven een realistisch beeld van de eerste 20 minuten. Er waren periodes van balverlies aan beide zijden en situaties met tijdstraffen en overtal die niet werden benut. Er was dus geen duidelijke dominante partij tot dat moment. Pas toen Hellas agressiever begon te verdedigen, kon Van Mossel MG/ Tachos profiteren van meer ruimte en speelde het team van coach Frank v. Ommen een sterke fase, waardoor ze een kleine voorsprong van 3 doelpunten namen. De ruststand was 15-18 in het voordeel van Waalwijk.

Na de rust was het Hellas dat beter uit de startblokken kwam. Ze waren effectiever in de afwerking, terwijl Tachos nogal wat kansen liet liggen. Toch slaagde Van Mossel MG/ Tachos erin, mede dankzij een fraaie strafworp-stop van Milan v. der Bruggen en 2 snelle omschakelmomenten, om weer iets uit te lopen (23-26 in de 50e minuut). Maar de wedstrijd was nog verre van beslist. Zoals vaker stond Tachos defensief niet stevig genoeg en hadden ze weinig vat op de tweedelijnschutters van Hellas, waardoor de voorsprong snel werd ingelopen. Hellas herpakte zich, bleef druk zetten op Tachos en nam het initiatief over. In de slotfase kreeg de wedstrijd een cruciale wending toen Tachos, drie minuten voor tijd, opnieuw in ondertal kwam door een directe rode kaart. De keeper van Hellas werd licht geraakt (onopzettelijk), wat resulteerde in rood. Met nog slechts één doelpunt voorsprong werd het voor Van Mossel MG/ Tachos in de laatste minuten penibel, met over en weer doelpunten en cruciale missers. Hellas-speler Kevin Pronk wist eerst gelijk te maken en 30 seconden voor tijd zelfs de 31-30 op het scorebord te brengen. Met Tachos in balbezit werd direct een time-out genomen! Welk tactisch plan zou er worden bedacht om nog een punt binnen te slepen? Het was een zenuwslopende apotheose… En dan, bijna bij het eindsignaal, slaagde Joep Voermans erin om met een fraaie vrije worp toch nog de gelijkmaker te scoren, 31-31.

Tachos pakte op het nippertje nog een punt, maar er had zeker meer ingezeten! Een les voor de volgende uitdaging op zaterdag 23 maart, wanneer Aalsmeer de tegenstander zal zijn. Het sterke opleidingsteam dat dit weekend verrassend koploper BFC versloeg. Dus opnieuw zal er flink gestreden moeten worden om een goed resultaat te behalen! Locatie, Sporthal de Slagen, aanvangstijdstip 19.00 uur.