WSC1 ondanks late tegentreffer toch tevreden met punt tegen Kruisland

WAALWIJK – WSC1 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 4, Kruisland. In de uitwedstrijd voor de winterstop verloor WSC nog in de eindfase met 1-0. Ook nu scoorde Kruisland in de laatste minuten maar ditmaal was het de 1-1, dus toch een puntje voor de Waalwijkers.

In de eerste helft was het Kruisland dat de beste kansen kreeg in Waalwijk. Maar liefst 3 keer werd een 100% gemist waarbij het soms knapper was te missen dan hem te maken. Ondanks dat WSC nog best veel de bal had, konden ze niet echt gevaarlijk worden. De thuisploeg strandde voornamelijk voor de 16 in hun aanvallende intenties. De beste kans was voor Mounir Maamar die goed in de diepte bediend kon worden. Helaas voor WSC verdween zijn inzet hard in het zijnet. 0-0 bij rust en kans voor de technische staf om het één en ander iets anders weg te gaan zetten.

Na rust had WSC wat meer grip op de bezoekers. De kansen waren in het tweede bedrijf aan beide kanten te noteren. Denzel de Wit bracht een aantal keer goed redding en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Het in de 65e minuut inbrengen van Pepijn Vrinten, die weer terug was van een blessure, zorgde meteen voor de nodige onrust. Bij zijn eerste actie snelde hij zijn tegenstander voorbij en trok de bal terug op Yorick Hulsman bij de eerste paal, die zijn inzet helaas net voorlangs zag gaan. Iets later werd Pepijn zelf weggestoken maar werd hij onterecht voor buitenspel afgevlagd. In de 75e minuut was het alsnog raak. Pepijn zijn solo eindigde met een assist op Mounir. Na 2 schijnbewegingen schoot de routinier de bal snoeihard achter de doelman van Kruisland. 1-0 tegen de verhoudingen in maar wel lekker.  Kruisland ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en brachten een extra spits mee naar voren. In de 85e minuut was het toch raak voor de bezoekers. De verdiende 1-1 viel bij de tweede paal waar de bal van dichtbij achter Denzel de Wit werd gewerkt. Op het einde van de wedstrijd wilde Kruisland nog op zoek naar de winnende, maar gek genoeg was juist WSC daar het dichtste bij. Een sliding van Pepijn Vrinten in de 16 bracht de bal in de voeten van Yorick Hulsman, die niet twijfelde en binnenschoot. Helaas voor WSC zag de goed leidende scheidsrechter hier een overtreding in en werd de treffer afgekeurd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat 3 punten wel te veel van het goede waren geweest.

Door het behaald punt en het verlies van Roosendaal, stijgt WSC weer een plekje op de ranglijst en bezet nu de 7e plek. Op maandag 18 april (2e paasdag) reist WSC af naar Bavel. Bavel heeft zondag gelijk gespeeld tegen Madese Boys en staat op de 11e plek met 5 punten minder dan het vaandelteam van WSC. Hopelijk kan WSC volgende week maandag de nodige support verwachten in en tegen Bavel in deze belangrijke wedstrijd voor de jonge ploeg van WSC. Een overwinning zou een aangenaam gat opleveren met de staartploegen in de 2e klasse E.