Casade verbetert met BAM Wonen 104 woningen in Waalwijk

Foto:

WAALWIJK – In de wijk Laageinde in Waalwijk maakt wooncorporatie Casade 104 eengezinswoningen duurzamer. BAM Wonen voert de werkzaamheden uit.

Door verbeterde isolatie en ventilatie gaan de woningen van gemiddeld energielabel C naar label A. Hierdoor dalen het gasverbruik en de jaarlijkse CO2-uitstoot van deze woningen. Voor de bewoners betekent de verbetering meer wooncomfort, minder energieverbruik en een nieuw straatbeeld. De werkzaamheden starten half april en zijn komend najaar afgerond.


Huizenblok in de Domela Nieuwenhuisstraat: voor en na de werkzaamheden


Huizenblok in de Professor Nolenslaan: voor en na de werkzaamheden

Verbeteringen

De woningen, verdeeld over acht verschillende straten in de wijk, krijgen nieuwe geïsoleerde stalen dakplaten en metalen schoorstenen. Op elke woning komen acht zonnepanelen. Ook krijgen de huizen nieuwe regenpijpen en dakgoten én voorzieningen voor vogels en vleermuizen. De gevels en kruipruimtes worden geïsoleerd. Verder komen er nieuwe kunststof kozijnen met triple glas en nieuwe voordeuren. Tot slot wordt het uiterlijk van de woningblokken opgefrist.

Energiezuinige installatie

Via een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en nieuwe radiatoren, kan de cv-ketel de woning straks energiezuiniger verwarmen. Als in de toekomst de ketels vervangen moeten worden, kunnen de woningen zonder gas worden verwarmd met bijvoorbeeld een warmtepomp. Een nieuwe groepenkast zorgt ervoor dat bewoners nu al eenvoudig kunnen overstappen op elektrisch koken.

Duurzaam Dichtbij

De woningverbetering in Waalwijk is onderdeel van een meerjarige samenwerking met vier aannemers. In dit samenwerkingsverband ‘Duurzaam Dichtbij’ verbetert Casade de komende jaren honderden woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. De andere drie aannemers zijn Caspar de Haan, Hazenberg Bouw en Zwaluwe Bouw.

Meer informatie over deze woningverbetering vindt u op: www.casade.nl/laageindezuid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen