Sterk RKC haalt uit in Deventer en zet megastap richting play-offs

RKC heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 1-4 gewonnen! In de eerste helft kwamen de Geelblauwen op voorsprong via Mario Bilate, waarna het in de tweede helft binnen de minuut op 0-2 kwam via Stijn Spierings. Go Ahead kwam nog op 1-2 via Richard van der Venne en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar in de slotfase werd het duel beslist door Darren Maatsen en opnieuw Stijn Spierings.

De ploeg van trainer Fred Grim kende één wijziging ten opzichte van het duel tegen NEC vijf dagen eerder. Melle Meulensteen was geschorst en werd vervangen door Hans Mulder centraal achterin. Dat hadden twee wijzigingen kunnen zijn, maar Paul Quasten moest in de warming-up geblesseerd afhaken. Zijn vervanger was Gigli Ndefe.

In de Adelaarshorst begon de wedstrijd evenwichtig. Go Ahead Eagles probeerde de veelvuldig opkomende Jaroslav Navratil te vinden, terwijl de Geelblauwen voor het eerst gevaarlijk werden via Anas Tahiri. Zijn eerste wapenfeit mistte echter richting. Ook de thuisploeg kon binnen het kwartier voor licht gevaar voor de goal zorgen: de afgeslagen corner van Vince Gino Dekker werd opnieuw ingebracht, maar kon worden weggewerkt door de Waalwijkse defensie.

Net toen de thuisploeg wat meer druk wilde uitoefenen op de ploeg van Fred Grim, kreeg RKC een niet te missen kans op de voorsprong. Waar heel de Adelaarshorst schreeuwde voor een overtreding van Stijn Spierings, liet scheidsrechter Mulder doorspelen. Mario Bilate draaide zich handig weg bij Gino Bosz en ging alleen op doelman Hobie Verhulst af. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en zette de uitploeg op voorsprong: 0-1.

Nog geen twee minuten na de openingstreffer was diezelfde Bilate ontzettend dichtbij een verdubbeling van de score. De spits zette zijn hoofd tegen een uitstekende voorzet, maar zag zijn inzet op de binnenkant van de paal belanden.

Wat volgde was een zeer open wedstrijd, omdat scheidsrechter Mulder vaak liet doorspelen. Beide ploegen gingen naarstig op zoek naar een doelpunt, wat automatisch ook tot kansen leed. Zo dwong Dylan Seys doelman Verhulst tot een moeizame redding en moest verdedigend duo Drost-Mulder flink wat voorzetten wegkoppen. Go Ahead kreeg hierna nog twee grote kansen. Mulder moest handelend optreden binnen het vijfmetergebied en linksachter Roland Baas schoot een afvallende bal te gehaast over de goal van Etienne Vaessen. Tot doelpunten zorgden het echter niet, waardoor ons RKC met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

De tweede helft leek daarna niet beter te beginnen. Waar nota bene Sweet Caroline langzaam werd uitgedraaid, begon Seys aan een fraaie actie. Hij speelde zijn directe tegenstander Baas uit en gaf laag voor. Hij bereikte hiermee Bilate die op zijn beurt de bal panklaar legde voor Spierings. Die bedacht zich geen moment en schoot kiezelhard raak: 0-2.

Het mocht echter duidelijk zijn dat Go Ahead Eagles hier geen genoegen mee nam. De ploeg van John Stegeman ging ondanks de achterstand door met druk zetten en zocht nadrukkelijk de aansluitingstreffer. Helaas kwam deze er in de 56e minuut ook. De Eagles combineerden door de verdediging van de Waalwijkers en dwongen een hoekschop af. Deze werd nog afgeslagen, maar Vaessen kon niet voorkomen dat Richard van der Venne met een halve volley raakschoot: 1-2.

Vrijwel direct na de aansluitingstreffer vond er een merkwaardige gebeurtenis plaats. Meerdere lampen van de stadionmasten van de Adelaarshorst besloten plotseling uit te vallen. De wedstrijd werd even stilgelegd, maar niet veel later kon het duel alsnog worden hervat.

Ondanks de korte pauze bleef Go Ahead stevig druk uitoefenen op de ploeg van Fred Grim. Vaessen moest meerdere keren handelend optreden op mogelijkheden van Langedijk en Van Moorsel. De keeper wist bij een hoekschop tevens een eigen doelpunt van Mulder te voorkomen, die de bal ongelukkig raakte.

De wedstrijd liep langzaam richting en het einde en vlak voordat de vierde official de acht minuten extra speeltijd omhoog hield, besliste invaller Darren Maatsen het duel. De snelle buitenspeler liep zijn directe tegenstander er uit en verschalkte Verhulst: 1-3. Niet veel later deed Spierings nog een duit in het zakje. De nummer 10 kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en liet zien tot waar hij in staat is. Met een uiterst gevoelige trap stuurde hij de bal in de linkerkruising: 1-4. Het bleek het slotakkoord van een heerlijk avondje in Deventer waarin ons RKC drie ontzettend belangrijke punten pakt in de strijd om de play-offs!

Volgende week vrijdag 3 mei (20.00 uur) speelt RKC de laatste thuiswedstrijd van de competitie. In het Mandemakers Stadion komt dan FC Eindhoven op bezoek! Met de blik op de play-offs belooft het een zinderend slot te worden. Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Ga voor uw kaartjes naar mijn.rkcwaalwijk.nl, kom langs in de Fanshop of bij de bekende verkooppunten.

Maak tevens gebruik van de speciale actie! Iedere seizoenkaarthouder kan gratis een extra kaartje bestellen voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Het gratis kaartje is verkrijgbaar op https://tickets.rkcwaalwijk.nl/ of in de RKC Waalwijk Fanshop. Log online in met het account waaraan je seizoenkaart is gekoppeld. Je kan bij de optie gebruikersnaam je relatienummer of emailadres gebruiken. Voeg snel & eenvoudig een kaartje toe aan je winkelmandje en deze zal automatisch veranderen in een gratis ticket. Uitprinten, meenemen en klaar is kees! Ditzelfde geldt voor de RKC Waalwijk App! Op dinsdag 30 april is de Fanshop extra geopend tot 20.00 uur. LET OP: Deze actie is niet geldig op de wedstrijddag. Zorg dus dat je voor 3 mei je kaartje binnen hebt!