WSC met lege handen

Nicky van Ooijen

Het is WSC afgelopen zondag niet gelukt om een resultaat te halen bij Unitas ’30, in verliespunten de op één na sterkste ploeg van de tweede klasse E van dit moment. In Etten-Leur moesten de Waalwijkers een 3-0 nederlaag slikken en zagen ze ook de ziekenboeg vol lopen.

Het begon al voor de wedstrijd. Trainer Norbert Rebsch was niet fit en was uit voorzorg op eigen gelegenheid naar Etten-Leur afgereisd. En dat was terecht want hij haakte nog voor de wedstrijd af en toog ziek huiswaarts. WSC begon goed aan de partij, maar moest na zeven minuten wel een treffer incasseren. Hierna was het spel van de oranje-zwarten slordig en na een kwartier wist Unitas ’30 de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Tot overmaat van ramp zag WSC twee spelers met blessures uitvallen, Lars Kruissen en Nicky van Ooijen. De laatste met een flinke schouderblessure. De rust werd gehaald met deze 2-0 achterstand.

In de tweede helft had interim-coach Peter Verzijl enkele verschuivingen doorgevoerd. WSC speelde goed voetbal en was lange tijd de bovenliggende partij. Een doelpunt zou niet meer dan verdiend zijn geweest. Maar die viel helaas niet. Ook nadat de thuisploeg een kwartier voor tijd wél het net had gevonden (3-0) en de wedstrijd op slot zat, bleef WSC hard werken en jagen op een goal. Zonder succes, het bleef 3-0.

Na vijf ongeslagen competitiewedstrijden, de laatste verliespartij dateert van november 2018 thuis tegen……Unitas ’30, heeft WSC weer eens een nederlaag moeten incasseren. De oranje-zwarten bivakkeren nu in de middenmoot op de 8e positie in de tweede klasse E.

Komende zondag ontvangt WSC op het eigen sportpark Eikendonk Zeelandia Middelburg. De mannen van Norbert Rebsch en Peter Verzijl hebben nog een appeltje te schillen met de Zeeuwen. In september vorig jaar kreeg WSC in Middelburg een enorm pak op de broek en werd met een 6-1 nederlaag terug naar Brabant gestuurd. De hoogste tijd voor sportieve revanche dus. Aftrap zondagmiddag om 14.30 uur