R.W.B. Vrouwen Zaterdag opent 2e seizoenshelft met driepunter

Foto: RWB

De winterstop is weer voorbij en dus mocht RWB Vrouwen Zaterdag dit weekend, met de teruggekeerde Noémi en de debuterende Mandy, weer het veld op voor de inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit’81 in De Moer.

De kou en het late tijdstip leken geen invloed te hebben op het team, want RWB pakte vanaf het begin het overwicht. Het was dan ook niet raar dat de Waalwijkse de score openden. Na een prachtige aanval, dwars door het centrum van Blauw Wit, wist Anne de trekker over te halen met een hard geplaatst schot. Vervolgens was het de beurt aan Ivanka, die twee vrije trappen van 35 en 30 meter de goal in jaagde. Na een half uur spelen kreeg de thuisspelende ploeg wat kleine kansjes en plots stond het 1-3. Na een curieuze penalty kwam Blauw Wit voor de rust zelfs nog terug tot 2-3.

Toen net na de rust Blauw Wit ook nog tot 3-3 terugkwam was het echter genoeg geweest voor RWB. Er werd weer steeds beter gevoetbald en de kansen stapelden zich op. Er was echter wéér een schitterende vrije trap van Ivanka nodig om de ban te breken. Direct daarna voerde Lindsey de score op en dat bleek ook de eindstand. Een mooie overwinning, die volop perspectief biedt voor de 2e seizoenshelft.