Gemeente Waalwijk organiseert Kindertop met negen scholen

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

De gemeente Waalwijk houdt de Kindertop op woensdagmiddag 13 februari in het stadhuis. Negen scholen uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik doen mee. Tijdens de Kindertop werken leerlingen samen met wethouders en raadsleden ideeën uit die het leefplezier in hun wijk kunnen vergroten.

Voorafgaand aan de Kindertop verzorgde een docent van het Kunstencentrum een gastles op de scholen en maakt samen met de leerlingen een lied. In dit lied verwerken zij het idee dat de leerlingen hebben om het leefplezier in hun omgeving te vergroten. Tijdens de Kindertop worden de gemaakte muziekvideo’s getoond. Iedere school stuurt een delegatie van een aantal leerlingen naar de Kindertop om het idee verder vorm te geven.

Programma

Tijdens de middag van de Kindertop gaan de leerlingen aan de slag en worden de ideeën met een spelvorm meer concreet gemaakt. Wethouders en raadsleden begeleiden de groepen. Tot slot presenteren de leerlingen hun ideeën aan alle aanwezigen. De wijkadviseurs van de gemeente Waalwijk beoordelen na deze middag alle ideeën. Aan de scholen wordt teruggekoppeld wat wel en niet haalbaar is.

Doel

De jeugd is de toekomst! De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat kinderen meedenken over hun woon- of schoolomgeving. Samen willen we tot ideeën komen die het leefplezier in de wijken kunnen vergroten.

article
87668
Gemeente Waalwijk organiseert Kindertop met negen scholen
De gemeente Waalwijk houdt de Kindertop op woensdagmiddag 13 februari in het stadhuis. Negen scholen
https://waalwijk.nieuws.nl/gemeente/20190205/gemeente-waalwijk-organiseert-kindertop-met-negen-scholen/
2019-02-05T16:40:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2015/06/DSC05835.jpg
Gemeente, Nieuws