RWB houdt puntje over aan ontmoeting tegen Gilze

RWB bewees zondag 25 maart dat het in potentie een volwaardige middenmotor is in de 3e klasse B. Het speelde tegen Gilze, een ploeg die zich op de ranglijst aan de bovenzijde van de middenmoot bevindt, en deed daar niet voor onder. Voorwaarde is wel dat het voldoende energie in de wedstrijd stopt en daar had het de laatste wedstrijden aan ontbroken.

Tegen Gilze deed RWB dit tot genoegen van de vaste supporters in ieder geval wel. Door het 1-1 gelijk spel handhaaft RWB zich in de middenmoot al moet je op de ranglijst dan wel kijken naar de onderkant van de middenmoot. Zeker in de eerste helft was RWB de bovenliggende partij en kwam het na een half uur spelen via Kevin Remie dan ook op een 1-0 voorsprong. Na rust verspeelde RWB op het middenveld te vaak de bal waardoor Gilze beter in de wedstrijd kwam. Zeker toen Rudy van Hoek van Gilze zijn opwachting maakte werd Gilze gevaarlijker. De 1-1 van Gilze bleef dan ook niet uit, Vasco Oerlemans tekende voor de tegentreffer. Na de wedstrijd konden beide partijen goed leven met de uitslag en waren ze het er over eens dat de 1-1 een terechte uitslag was. Niet alleen in doelpunten, ook in kansen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en schoten ze beide ook één keer tegen de paal.

Voor RWB staat er volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegen Oosterhout op het programma, want ook Oosterhout hield aan zijn competitiewedstrijd een goed gevoel over. Oosterhout hield namelijk in Breda koploper JEKA op een 0-0 gelijk spel.