Gilde St. Crispinus & St. Crispinianus Besoijen succesvol bij luchtgeweerschieten

Max de Louw (rechts) ontvangt de beker voor zijn behaalde 1e plaats
Max de Louw (rechts) ontvangt de beker voor zijn behaalde 1e plaats
Foto: Gilde Besoijen

Afgelopen zondag is het winterseizoen bij het gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen afgesloten. Tijdens de winterperiode wordt er met het luchtgeweer geschoten waarbij er een interne competitie en een competitie met 4 andere gilde wordt verschoten.

Bij het luchtgeweerschieten wordt er op een 10 meter baan, afhankelijk van de leeftijd van de schutter, uit de vrije hand of opgelegd geschoten, waarbij iedere schutter op 3 kaarten met daarop vijf rozen schiet waarop scores van 0 t/m 10 gehaald kunnen worden. De twee beste kaarten tellen mee voor het resultaat zodat maximaal 100 punten kunnen worden behaald. Indien er in teams wordt geschoten worden de resultaten van vier schutters bij elkaar opgeteld. Tijdens de interne competitie wordt er individueel geschoten. Winnaar van deze competitie is Sander Oome geworden en de 2e plaats was voor Max de Louw. Bij het opgelegd schieten voor de 65 plussers is Ad van den Houdt als eerste geëindigd.

Bij de competitie met gilden uit Baardwijk, Kaatsheuvel, Elshout en Haarsteeg wordt zowel in teams als individueel geschoten. Het gilde van Besoijen wist dit jaar de eerste plaats bij de teams te behalen en bij de individuele wedstrijd heeft Besoijen zowel de eerste als tweede plaats behaald. Bij deze competitie is Max de Louw als eerste geëindigd en Sander Oome als tweede. Vooral de prestatie van Max de Louw is bijzonder knap te noemen. De meeste schutters beginnen vanaf 16 jaar uit de vrije hand te schieten. Max is echter vorig jaar op 14 jarige leeftijd al begonnen met het schieten uit de vrije hand en heeft tijdens deze competitie een vijftigtal schutters achter zich gelaten. Op 2e paasdag opent het gilde het buitenschietseizoen waarbij buiten op de wip wordt geschoten. Het seizoen wordt dit jaar geopend met het het koningschieten.

Belangstellenden welke zijn geïnteresseerd in het koningschieten of in andere activiteiten van het gilde zijn van harte welkom. Naast het schieten op de wip houdt het gilde zich onder andere bezig met luchtgeweerschieten, tamboeren en vendelen. De wedstrijd om het koningschap vangt aan om 12.00 uur en de toegang is gratis. Het schietterrein van het gilde is gelegen aan de Industrieweg 94 (achter Plastica Plaat) in Waalwijk. Verdere informatie over het gilde kunt u vinden op www.gildebesoijen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen