Tijdelijke instapwandeling ‘Heusden Herinnert WOII’ op zaterdagmiddag

30 sep , 14:26 Nieuws
foto brug heusden wo2 credits foto studio de bont waalwijk
HEUSDEN - In de nacht van 4 op 5 november 1944 werd de Brabantse vestingstad Heusden getroffen door een tragische oorlogsmisdaad - De Stadhuisramp - waarbij 134 onschuldige levens verloren gingen. Enkele uren later volgde de bevrijding van de stad.
In 2024 herdenken we 80 jaar vrijheid. Ter ere van deze gelegenheid organiseert Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat in oktober en november elke zaterdagmiddag om 13:30 uur de instapwandeling 'Heusden Herinnert WOII'.
Tijdens deze wandeling van ongeveer 75 minuten neemt een ervaren gids van RBT De Langstraat de groep mee langs diverse historische monumenten en herdenkingsplekken in de vestingstad en vult dit aan met de verhalen die Heusden en vele Heusdenaren voor het leven getekend hebben.
De wandeling start alle zaterdagen in oktober en november om 13:30u vanuit het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Heusden, Pelsestraat 17. Reserveren voor deze instapwandeling is niet verplicht maar wel aan te raden want vol=vol (20 personen). Ga voor kaartjes naar www.bezoekdelangstraat.nl/tickets.
Heeft u niet gereserveerd en is er nog plek? Dan kunt u zich tot 5 minuten van tevoren bij de balie van het TIP aanmelden.