Sprang-Capelle toneel voor gewestelijke brandweerwedstrijd

15 mei 2023, 13:59 Nieuws
img 20221025 191551
SPRANG-CAPELLE - Zaterdag 20 mei worden er brandweervaardigheidstoetsen afgenomen in Sprang-Capelle. Deze dag nemen 9 brandweerkorpsen deel. Zij komen uit alle windstreken van Nederland richting Sprang-Capelle om zich te laten toetsen op hun kennis en kunde bij het bestrijden van brand.

Wedstrijd

De brandweerwedstrijden, officieel brandweervaardigheidstoetsen, worden georganiseerd door het plaatse korps van Sprang-Capelle in samenwerking met o.a. verschillende ondernemers, bedrijven en andere hulpdiensten. Alles onder de vlag van het ABWC, het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitée. Zij organiseren overal in Nederland dergelijke vaardigheidstoetsen in verschillende categorieën.

Publiek

Om de vaardigheidstoets zo realistisch mogelijk te laten verlopen, vind deze plaats in de openbare ruimte. De vaardigheidstoets is dus ook (zij het gedeeltelijk) te zien voor publiek. Wilt u komen kijken, kunt u op zaterdag 20 mei, zich melden bij de brandweerkazerne aan de Julianalaan 88 in Sprang-Capelle voor de juiste locatie.

Social media

De spelregels bij de vaardigheidstoetsen zijn streng, een professionele jury neemt de toets af. Om te zorgen dat er geen voorkennis is bij de spelende ploegen, vragen wij iedereen met klém, die dag geen beeldmateriaal te plaatsen op social media!

Hulpdiensten zichtbaar

Op vrijdagavond 19 mei wordt de vaardigheidstoets getest en zaterdag 20 mei zal vanaf 7:30u tot 17:00u de vaardigheidstoets afgenomen worden. Tijdens deze momenten kunt u in en rond het dorp meerdere hulpverleningsdiensten zien. Zoals altijd is de oproep om hen de ruimte te geven, zodat zij hun werk goed uit kunnen voeren. Tijdens de toets wordt geen gebruik gemaakt van de blauwe zwaailichten en/of sirenes! Daarmee proberen we de overlast zo klein mogelijk te houden!
img 20220312 085758