Brabant Bokaal uitgereikt aan Aukje Nieuwenhuijze

17 okt , 16:53 Nieuws
mini uitreiking 2
Credits: Frank van Delft
DEN BOSCH - Op maandag 14 oktober was het zover. In de grote zaal van het Brabants Museum in Den Bosch reikte de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, mw. Ina Adema, de Brabant Bokaal 2024 uit aan de Waalwijkse regisseuse en choreografe Aukje Nieuwenhuijze. De Brabant Bokaal is een eerbetoon aan personen die zich op bijzondere wijze vrijwillig inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De Bokaal is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant en het Cultuurfonds.
In haar loftuiting benoemde mw. Adema dat Aukje al vanaf haar veertiende jaar haar creatieve talenten en energie heeft ingezet voor kinderen en jongeren in Waalwijk. Ook sprak de commissaris van de Koning de volgende woorden richting Aukje: "In de jaren daarna heb jij, Aukje, je plek gevonden als regisseuse, choreografe en coördinator, maar ook op allerlei andere, niet vakgebonden gebieden binnen Kindermusicalgroep De Notenkrakers, Musicalgroep Djemm!, Musicalgroep M-workx en Vocal Group De Longstreetsingers, allemaal actief in Waalwijk. Naast je professionele inzet, maak jij je ook als vrijwilliger zeer dienstbaar voor andere zaken binnen deze groepen. Jij spreekt de taal van alle leeftijdsgroepen en creëert een veilige plek waarin de leden van de groepen ruimte krijgen om zich te ontplooien, zowel op creatief als op persoonlijk vlak. Dat is voor hen een zeer waardevolle bijdrage, sterker nog, dat kan voor hen het verschil maken. De producties die jij maakt zijn van hoog niveau en laten bij velen een onuitwisbare indruk achter. Aukje, je palmares is zeer indrukwekkend en je verdient dan ook zeker de erkenning en waardering voor alles wat je doet. Van harte gefeliciteerd met deze Brabant Bokaal!"
Ook burgemeester Sacha Ausems van de gemeente Waalwijk was bij de uitreiking aanwezig. Zij gaf aan zeer trots te zijn op Aukje en benadrukte hoe geweldig het is dat Waalwijk zulke groepen binnen haar grenzen heeft, waar mensen zonder enige ervaring terecht kunnen en zich onder professionele begeleiding verder kunnen ontwikkelen. Na afloop van de uitreiking overhandigde zij Aukje met veel genoegen een presentje en een prachtige bos bloemen.
aukje en sacha ausems 2
Credits: Toine van de Wiel