Renovatie Jan Strengebrug Waspik start in augustus: brug drie maanden afgesloten voor autoverkeer

26 jun , 11:12 Nieuws
kerkstraat
WASPIK - De gemeente Waalwijk start in augustus met de renovatie van de 125 jaar oude Jan Strengebrug. De gehele brug wordt gerestaureerd en zal in de toekomst slechts één vrachtwagen tegelijk kunnen dragen in plaats van twee, om de levensduur van de brug te verlengen.

Aanvullende maatregelen rondom de brug

Naast de restauratie, worden ook veiligheidsmaatregelen verbeterd, gebaseerd op input van verkeersouders, de schoolleiding, en kinderen van basisschool De Brug. De brug krijgt een versmalling met een zebrapad en een verhoogd fietspad voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. Het kruispunt bij de Benedenkerkstraat wordt een gelijkwaardig kruispunt, wat helpt om de snelheid van het verkeer te verlagen.

Planning van de uitvoering

De werkzaamheden starten op maandag 12 augustus en zullen ongeveer 14 weken duren. Gedurende deze periode blijft de brug drie maanden afgesloten voor verkeer, maar voetgangers en fietsers kunnen veilig oversteken. Er komt een grote omleidingsroute om sluipverkeer te minimaliseren.

Uitnodiging voor de inloopbijeenkomst

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de inloopbijeenkomst om het definitieve ontwerp te bekijken, vragen te stellen en feedback te geven. Aanmelden kan via [email protected] .
  • Wanneer: maandag 1 juli 2024
  • Hoe laat: van 18.30 uur tot 20.00 uur
  • Waar: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19, Waspik
ontwerp