RKC Waalwijk wil zich revancheren tegen Ajax Amsterdam

28 sep , 11:02 Sport
rkc waalwijk mandemakers
WAALWIJK - Op zondag 29 september ontvangt RKC Waalwijk Ajax Amsterdam. Na het verlies van afgelopen week wil RKC Waalwijk zich revancheren. De wedstrijd staat onder leiding van Jochem Kamphuis en wordt afgetrapt om 16.45 uur.

Vorige wedstrijd

Afgelopen zaterdag trad RKC Waalwijk aan tegen Sparta Rotterdam in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd werd met 1-2 verloren, maar desondanks toonde RKC Waalwijk veel lef en waren er veel kansen om de score om te draaien. Sparta scoorde in de 32e minuut de 0-1, dit was ook de stand waarmee de tweede helft werd afgetrapt. Na 55 minuten werd het door een snelle counter 0-2. Richonell Margaret scoorde in de 66e minuut nog de 1-2, maar helaas was dit niet genoeg voor een positief resultaat.

Tegenstander

Ajax is de tegenstander voor de komende wedstrijd. De Amsterdammers eindigde vorig seizoen 5e waarmee ze de voorronde van de Europa League veiligstelden. Dit seizoen heeft Ajax pas vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, dit komt door conflicten met het Europese schema en uitgestelde wedstrijden. Ajax staat momenteel op de 9e plek met zeven punten. Afgelopen transferperiode zijn er een aantal spelers vertrokken bij Ajax, de grootste naam die Amsterdam verliet was aanvoerder Steven Bergwijn. Samen met hem vertrokken andere namen zoals: Rulli, Forbs, Mikautadze, Sosa en Vos. Om deze vertrekken op te vangen zijn nieuwe spelers aangetrokken. Weghorst, Traore, Rugani en Klaassen versterkten Ajax deze zomer.

Weerzien

Voor een aantal RKC Waalwijk spelers is het duel met Ajax een weerzien met een oude werkgever. Zo speelde Juan Familia-Castillo en Richonell Margaret in de jeugd van Ajax, zij kwamen nooit tot de hoofdmacht van de Amsterdammers. Liam van Gelderen en Mohamed Ihattaren speelden ook in Amsterdam en maakten minuten in de hoofdmacht, Liam van Gelderen speelde twee wedstrijden voor Ajax 1 en Mohamed Ihattaren speelde één wedstrijd voor Ajax, in de Bekerfinale.

Arbitrage

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam in het Mandemakers Stadion zal onder leiding staan van Jochem Kamphuis. Tijdens deze wedstrijd zal hij bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Van de Ven en Janssen. De VAR is Ruperti, hij wordt gedurende de wedstrijd bijgestaan door Ketting.

Live verslag

Voor de supporters die zondagmiddag niet aanwezig zijn in het Mandemakers Stadion, is de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam live te zien op ESPN 2. Daarnaast kunnen de eigen clubkanalen in de gaten gehouden worden voor updates over de wedstrijd, via het Twitterverslag en de Instagram Stories. Tot slot verzorgt Langstraat FM (106.8FM) live radioverslag van het duel.

Historie

De balans is niet in het voordeel voor RKC Waalwijk, de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam is 58 keer uitgevochten. Twee keer ging RKC Waalwijk met de drie punten aan de haal, tien keer eindigden de wedstrijd in een gelijkspel en 46 keer trok Ajax Amsterdam aan het langste eind. In de geschiedenis hebben een aantal grote spelers voor zowel RKC Waalwijk als Ajax gespeeld, een aantal van deze spelers zijn: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Michael Lamey, Derk Boerrigter, Dennis Rommedahl, Khalid Boulahrouz en Florian Jozefzoon.