Nieuw: Wandeling door Baardwijk

Foto: René van Boxtel

WAALWIJK – Zaterdag 25 september, beleefde de cultuur-historische wandeling door Baardwijk zijn première. Onder de bezielende leiding van stadsgids René van Boxtel werden belangrijke objecten bezocht die verhalen over de geschiedenis van toen nog het dorp Baardwijk.

Het zat al langer in de planning maar door Burendag, kwam het in een stoomversnelling. Er is nu, na de 2 stadswandelingen in Waalwijk en de wandeling van Raadhuis naar Raadhuis(Besoijen), ook een cultuur-historische wandeling door Baardwijk.

“Het kwam er maar niet van” vertelt René. “Steeds kreeg ik de vraag “En hoe zit ut meej Borruk, komt daor ok nog nu wandeling” In de loop der tijd had René al veel over Baardwijk verzameld en met behulp van een aantal mensen is er een mooie wandeling ontstaan over de verschillende “eindjes” (Hoekeinde, Laageinde, Hoogeinde en Vooreinde) die aan één geknoopt werden tot het zelfstandig dorp Baardwijk. Niet alleen monumentale panden worden besproken maar ook de bijbehorende verhalen worden verteld.

De schoen- en leder industrie maar ook de katholieke en protestante geschiedenis komen voorbij. Baardwijk heeft lang tot protestant Holland behoort, dit in tegenstelling tot de omringende dorpen.

Informatie over de wandeling in Baardwijk en over de andere wandelingen onder leiding van een gids zijn te verkrijgen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen