Thuiswerken is de norm: WijhelpenMKB.nl zorgt voor flexibel en veilig werken

Foto: WijhelpenMKB

WASPIK – Corona heeft ondernemers in veel sectoren gedwongen om hun werknemers van huis uit te laten werken. Nu het einde van de pandemie in zicht is, lijken deze ontwikkelingen veel mogelijkheden te bieden voor de toekomst: thuiswerken wordt de norm, mits de security op orde is.

Vorig jaar oktober startten Jeff van Eersel en Lorenzo Grandia hun bedrijf WijhelpenMKB.nl. Als alles-in-1 IT partner bieden zij de MKB-ondernemer een totaalpakket aan overzichtelijke diensten op maat aan. Dus het complete IT-pakket met bijvoorbeeld telefonie, internet, hardware, software en backups en beveiliging. “Wij hebben al veel ondernemers kunnen helpen met het vereenvoudigen en verbeteren van IT”, vertelt Jeff. “Het goed op orde hebben van je hardware en software is van essentieel belang in het ondernemerschap. Het zijn echter zaken waar je als ondernemer vaak te weinig kennis en vooral ook te weinig tijd voor hebt. Wij ontzorgen het MKB.”

Lorenzo en Jeff zagen het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling in de manier waarop software ingezet wordt om op afstand te kunnen werken. “Noodgedwongen werd thuiswerken het afgelopen jaar eerder regel dan uitzondering”, meent Lorenzo. “Daarbij hebben Microsoft 365 en met name Teams een erg sterke positie ingenomen. Veel thuiswerkplekken werden ingericht met Teams om op afstand de zaken gewoon door te kunnen laten gaan. Teams heeft haar software flink verbeterd waarmee het een erg sterk pakket is geworden voor thuiswerken. Zeker in combinatie met de overige onderdelen van Microsoft 365 die onderling perfect gekoppeld kunnen worden!”

Teams

Jeff is ervan overtuigd dat thuiswerken ook na corona bij veel ondernemers de norm blijft. Het biedt immers veel meer flexibiliteit en vergt minder bedrijfsruimte en hardware. Teams is daarbij een prachtig instrument. “Eigenlijk heb je alleen een laptop en headset nodig. Teams heeft allerlei functies gekoppeld waardoor je vrijwel alles vanuit één omgeving kunt doen. Dus niet meer bellen met een losse telefoon en geen aparte app voor de agenda: alles kan aan elkaar gekoppeld worden in Teams. Dat levert naast gebruikersgemak ook veel tijdwinst op. Bovendien heb je, waar je ook werkt, altijd dezelfde werkwijze en instellingen.”

Lorenzo vult hem aan. “Het wordt dan wel extra belangrijk om je backup-beveiliging en je security op orde te hebben; cybercriminaliteit ligt immers op de loer. Maar die security kunnen wij vanuit ons bedrijf prima inrichten, vaak op afstand zodat het ondernemen gewoon door kan gaan. Neem eens contact op dan kijken we samen naar een op maat oplossing op basis van behoeften en mogelijkheden.”

Meer informatie is te vinden op www.WijhelpenMKB.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen