RKC Waalwijk treedt keihard op tegen raddraaiers

Foto: RKC Waalwijk

WAALWIJK – Sinds deze zomer mag RKC Waalwijk eindelijk weer supporters toelaten in het eigen Mandemakers Stadion. Het is mooi om te zien dat het overgrote gedeelte van de supporters de Geelblauwen positief steunt tijdens thuiswedstrijden, maar helaas is er een klein aantal personen dat met andere intenties naar het Mandemakers Stadion komt.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ”Tijdens en na de thuiswedstrijden tegen AZ, Vitesse en Willem II zijn er verschillende raddraaiers geweest die voor vechtpartijen en vernielingen zorgden. Richting deze personen wil ik dan ook duidelijk zeggen dat zij niets in het Mandemakers Stadion te zoeken hebben. Naar aanleiding van deze wedstrijden zijn er deze week, in samenwerking met de vierhoek, dan ook naar tien personen lokale stadionverboden verstuurd en zijn zij aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Verder zal er met twee personen een gesprek volgen.”

Bovendien is tegen Willem II een veldloper geïdentificeerd. Ook deze persoon heeft een lokaal stadionverbod gekregen, is aangemeld bij de KNVB en heeft de maximale boete ontvangen van €10.000,-. De club verwacht dat er naar aanleiding van de wedstrijd tegen Willem II nog meer personen geïdentificeerd kunnen worden en sluit niet uit dat er meer straffen volgen.

Van Mosselveld: ”We staan als een blok achter onze mensen, van onze stewards blijf je af! Morgen tegen Go Ahead Eagles mag ons stadion na ruim anderhalf jaar eindelijk weer volledig worden gevuld. We verwachten dan ook een vol en sfeervol Mandemakers Stadion, waarbij we iedereen oproepen de ploeg positief te steunen. Op naar een mooie avond met hopelijk het gewenste resultaat.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden