Luchtballon landt vlak naast A59 in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE – Een heteluchtballon van Sky Ballonvaarten is zondagavond vlak voor zonsondergang net naast de A59 geland. De bewoners van Hof van Capelle zagen de ballon al laag overkomen, terwijl veel vuur werd gegeven om hoogte te houden. Het gezelschap, een piloot en tien passagiers, landde veilig in een weiland.

De ballon moest een tijdje vlak boven de grond blijven zweven door de brander nog flink te laten brullen, zodat hij verder naar de Dellenweg getrokken kon worden, met de piloot en passagiers er nog in. Pas toen kon de piloot de luchtklep opentrekken en de ballon leeg laten lopen. De passagiers hielpen mee de lucht uit de ballon te drukken. Een Landrover met aanhanger stond al gereed om ballon en mand af te voeren.

Het was zondagavond vrijwel windstil en helder weer, waardoor een tiental heteluchtballonnen was te zien vanaf de A59 ter hoogte van Raamsdonksveer. De ontbrekende wind maakte dat de ballonnen zich zeer langzaam verplaatsten.

Sinds medio juli zijn ballonvaarten weer mogelijk. De passagiers droegen bij de landing allen een mondkapje, maar de piloot niet, wellicht omdat hij de mensen op de grond instructies moest geven. Een afstand van 1,5 meter houden is de mand niet mogelijk. Voor en na een ballonvaart wordt de mand gedesinfecteerd, aldus Sky Ballonvaarten op zijn website.

Tekst: Rens Groenendijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden