RKC Waalwijk verliest in eerste competitiewedstrijd nipt van Vitesse

WAALWIJK – In de seizoenopener in het Mandemakers Stadion is RKC vandaag tegen een 0-1 nederlaag aangelopen tegen Vitesse. In een weinig enerverende wedstrijd was het Oussama Darfalou die in de extra tijd van de eerste helft de enige goal van de wedstrijd maakte.

De openingsfase was voornamelijk voor de ploeg uit Arnhem. Al vroeg in de wedstrijd was er een goede mogelijkheid voor de Vitessenaren, waar Oussama Tannane na een goede combinatie het strafschopgebied in dribbelde en de bal net voor de goal van Kostas Lamprou langs schoot.

De Geelzwarten, vandaag gehuld in het witte uittenue met speciale dankboodschap omtrent corona op de borst, drukten de Waalwijkers terug tot op de eigen zestienmeter. Hoewel RKC probeerde onder de druk uit te spelen, lukte dit moeilijk.

Waar de echte kansen uitbleven voor de ploeg uit Arnhem, was er na ongeveer een kwartier spelen wel een ander moment. Terwijl de ploeg uit Waalwijk in een veelbelovende aanval zat, sprongen de watersproeiers aan. Na zeventien minuten spelen was er de volgende goede kans voor het team van Letsch. Een corner van Vitesse werd ingekopt door Bazoer en kon vlak voor de lijn worden weggekopt door Anita.

Halverwege de eerste helft was het Loïs Openda die twee keer kort achter elkaar gevaarlijk werd voor de bezoekers. Waar hij eerst net over schoot nadat Lamprou de bal bij een corner alleen kon wegtikken, kon de keeper luttele seconden later wel aan de bak bij een goed schot van de nieuwe aanvaller van de Arnhemmers. Een goede redding van de Griek voorkwam dat de bal in de touwen verdween.

In het laatste kwartier zijn de Geelblauwen een aantal keer gevaarlijk uit vrije trappen, waarbij met name Anita gevaarlijk werd. Hij kon een voorzet net niet binnenkoppen en Efmorfidis schoot vanaf een metertje of 25 maar net over. Waar heel het stadion rekening hield met een 0-0 ruststand ging het in de extra tijd alsnog mis. Na een steekbal van Matus Bero stifte Darfalou de bal achter Lamprou: 0-1.

In de tweede helft begon RKC sterk. Aanvoerder Tahiri schoot van net buiten de zestien en dwong Pasveer tot een redding. De grootste kans van de wedstrijd voor RKC kwam echter op naam van nieuweling Finn Stokkers. Met een goede aanval over de rechterkant schoot Saïd Bakari voorlangs, maar kwam de bal voorbij Stokkers. De spits kwam echter een teenlengte tekort om de gelijkmaker te maken.

De tweede helft werd getypeerd door kleine kansjes voor beide doelen. Zo werd een vrije trap van Daneels gepakt door Pasveer en scheerde een zwabberbal van Tannane langs de goal van Lamprou. In de laatste tien minuten zorgde Sylla Sow voor dreiging door het strafschopgebied binnen te gaan. Hij kwam ten val , maar scheidsrechter Van de Graaf wuifde het weg.

In de absolute slotfase had Vitesse de mogelijkheid om het duel helemaal te beslissen, maar de sterk spelende Ahmed Touba was beide keren de situaties meester. RKC begint het seizoen 20/21 dus met een 0-1 nederlaag in eigen huis.

Bron: RKC Waalwijk