Afscheid op Bs. Pater van der Geld van de juffen Tilly, Helma, Lous en Mary

Foto: Naomi Schellekens

WAALWIJK – Na jarenlange trouwe dienst namen vrijdag 4 september juf Tilly de Jongh, juf Helma Bremer, juf Lous Mommers en juf Mary van Kessel afscheid van hun vertrouwde Pater.

Alle vier zijn zij in de jaren 1976 t/m 1978 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie en het grootste deel, of heel hun loopbaan, werkzaam geweest bij Stichting Leerrijk! of haar voorlopers.

Gezien de richtlijnen van het RIVM kreeg het feest een ander karakter dan vooraf in gedachten, maar een gezellige en mooie afscheidsavond werd het zeker. Schoolleider Frank van Maldegem haalde in de woordjes naar de afzonderlijke collega’s mooie, grappige en indrukwekkende gebeurtenissen aan. Al die jaren is er natuurlijk van alles gepasseerd wat ook nog eens via een digitale fotopresentatie op deze avond te zien was. Juf Lous die de laatste jaren werkzaam was in de leerlingondersteuning en daarvoor als leerkracht in de middenbouw. Juf Helma die vooral haar steentje heeft bijgedragen als leerkracht in de groepen 4,5 of 6. Juf Tilly, ooit begonnen in groep 3 en al jarenlang het vertrouwde gezicht in groep 7. Tilly is ook jarenlang bovenbouwcoördinator geweest en lid van het managementteam. Juf Mary was de steun en toeverlaat voor collega’s als intern begeleider en daardoor zeer betrokken in de leerlingondersteuning. Ook zij was jarenlang lid van het managementteam.

Natuurlijk werden Lous – Helma –Tilly – Mary in het zonnetje gezet en ontvingen zij naast een mooie bos bloemen ook het Patertje, een beeldje waar alle schoolverlaters en dus ook collega’s die afscheid nemen mee kunnen prijken. Daarnaast kregen zij het pater-speldje en werden zij verwend met cadeaubonnen van het team en bestuur.

De dinsdag voorafgaand aan de feestavond hebben alle leerlingen, van de kleuters tot en met de groepen 8 samen met de collega’s een supergeweldige lipdub opgenomen (zie website PvdG). Deze videoclip die in één opname gemaakt werd door collega’s Naomi en Marieke, op het nummer ‘Dat ben jij’ van Marco Borsato, was een overweldigend succes. Een sfeervolle herinnering vol met enthousiaste koppies. Gelijktijdig was het ook een soort digitale rondleiding door het nieuwe gebouw Kindcentrum Zanddonk.

De afscheidnemende collega’s gaan allen van hun (vroegtijdig)pensioen genieten. Jarenlang zijn zij van grote betekenis geweest, nu kunnen zij hopelijk genieten van een nieuwe mooie tijd. Vol met herinneringen aan al die Waalwijkse kinderen die in de loop der jaren de basiskennis en basisvaardigheden hebben aangeleerd op de Pater. De lipdub zal nog vele malen met weemoed worden bekeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen