Asieldier Smokey zoekt nieuwe baas

Smokey
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Wanneer een hondenliefhebber Smokey ziet, zal hij meteen roepen: “Wat een mooie hond!” En dat klopt. Hij is heel groot, heeft een bijzondere kleur en een prachtige kop met lieve ogen.

Maar we hopen niet dat Smokey alleen om die redenen bij een nieuwe eigenaar terecht komt. Daar is hij te groot, te sterk en te dominant voor, een echte Spaanse Mastiff. Die zijn beslist niet voor de poes; ze zijn immers gefokt voor de bewaking van de baas.

Smokey is een jaar oud en heeft tot nu bij een gezin met kleine kinderen gewoond. Dat was echter geen gelukkige combinatie: zo’n jonge grote hond beseft niet dat kleine kinderen minder sterk zijn dan hij! Bij kinderen vanaf een jaar of 12 die weten hoe ze met grote honden moeten omgaan, zal dat probleem zich waarschijnlijk niet voordoen. Maar het blijft wel zaak dat Smokey een goede, ervaren begeleiding van de baas krijgt. Wanneer Smokey door een baas zonder overwicht aan de lijn uitgelaten zou worden, moet die baas over fikse spieren beschikken om hem bij zich te houden. Dat vergt dus training. Maar wel training met zachte hand. Dit hondenras hecht zich bijzonder sterk aan de eigen huisgenoten, maar dat moet natuurlijk niet door angst tegengewerkt worden.

Smokey heeft overigens een prettig karakter. In het asiel vindt iedereen het een tophond. En dat moet zo blijven. We zoeken voor hem daarom een gezin zonder kinderen of met oudere kinderen, en zonder andere huisdieren. Ruimte, een tuin en veel aandacht zijn noodzakelijk. Als er uitsluitend sprake is van full-time banen, zit Smokey niet op zijn plaats: wanneer hij geen gezelschap heeft en zich verveelt, gaat hij wellicht de meubels slopen. Wat niet betekent dat er de hele tijd met hem gespeeld moet worden. Als er maar iemand bij hem in de buurt is, voelt Smokey zich prettig.

Denkt u dat u Smokey een goede toekomst kunt bieden, kom dan gerust eens kennis maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk, 0416 333964.
Smokey krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Asieldier van januari Bullie heeft een nieuw adres gevonden!


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden