Asieldier Bullie zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Je kunt je haast niet voorstellen hoe het zou zijn, als je bijna al je tijd moet doorbrengen opgesloten in een krappe bench, waarin je niet kunt lopen, springen of met je staart zwiepen. Dat was het lot van Bullie, een Staffordshire terrier van nog geen anderhalf jaar oud. Zijn baas hield veel van hem, maar had helemaal geen ruimte en tijd voor Bullie, zodat zijn hondenleven een bijzonder moeizame start heeft gehad.

Hij kwam de bench uit wanneer zijn baas hem uitliet en dat was het dan. Uiteindelijk heeft de baas ingezien dat het toch echt beter was Bullie af te staan en nu zit hij in het asiel. Daar kan hij tenminste bewegen, wordt hij uitgelaten en mag hij op het uitrenveld. Maar hij moet zo snel mogelijk naar een echte baas, die ervoor zorgt dat Bullie zich kan ontwikkelen tot een fijne hond, een prettig maatje.

Hij heeft de eigenschappen in zich om dat te worden: hij is vriendelijk en houdt van mensen, ook van kinderen. Het zal een ieder duidelijk zijn dat hij nog niet aan alle vereisten voor een soepel lopend gezinsleven voldoet. Hij heeft dat immers niet geleerd. Maar een geschikte baas kan hem dat met een beetje goede wil allemaal snel bijbrengen en dan zal Bullie een prima kameraad worden, denken wij. Hij is dolgelukkig wanneer er aandacht aan hem geschonken wordt.
Bullie is nog niet gecastreerd, maar de nieuwe eigenaar mag de castratie op kosten van het asiel laten verrichten.

Denk u dat u de capaciteiten en het geduld heeft om Bullie een prettig leven te bezorgen, kom dan eens kennis met hem maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7, Waalwijk. Bellen kan natuurlijk ook: 0416 333964.

Bullie krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Het asieldier van december Pepper heeft een fijne nieuwe baas gekregen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.