Asieldier Moortje zoekt een baasje

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Dit is Moortje, een van de ongeveer 70 kleine katjes die het asiel momenteel opvangt. Dat wil zeggen: ze bevinden zich niet allemaal letterlijk in het asiel, de meeste zijn ondergebracht op pleegadressen. In gezinnen waar ze, tot ze oud genoeg zijn voor een definitief adres, al een echt huiskattenleven kunnen leiden.

Maar in deze tijd van het jaar gaan ook heel wat pleeggezinnen met vakantie en zo zit het asiel nu vol met schattige kittens. Opvallend veel zwarte dit jaar. Elk jaar weer is er vanaf mei een enorme invasie van gevonden kittens. Het begint al in april. Dan worden er poezen naar het asiel gebracht die drachtig blijken te zijn en na enige tijd een nest krijgen. Daarna volgt tot oktober een constante stroom pluizige hummeltjes, variërend van een paar dagen tot een paar maanden. De allerkleinste krijgen om de paar uur een flesje, ook ’s nachts, en worden door de medewerkers mee naar huis genomen. De andere verhuizen zo snel mogelijk naar een pleeggezin, als die tenminste beschikbaar zijn.

Kittens mogen pas de deur uit, wanneer ze gevaccineerd zijn; dat gebeurt wanneer ze minimaal 9 weken zijn. Wel kan men al vanaf 6 weken een katje bespreken. Volop keus, dus sla uw slag! Kom maar gauw kijken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Het is bijna zeker dat u bezwijkt voor zo’n aandoenlijk schatje.

Op de website vindt u informatie over de kittens in de pleeggezinnen. Bellen kan natuurlijk ook: 0416 333964. O ja, nog even dit: vergeet vooral niet dat zo’n kleintje later misschien wel een enorme indrukwekkende kater wordt . . .

Het asieldier van juni, hond Dotje, heeft inmiddels een fijne nieuwe baas gevonden!