Asielhond Dotje zoekt een nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Deze Staffordshire terrier van net een jaar heeft een koppie waar de zachtaardigheid vanaf straalt. Ze kijkt je vol vertrouwen aan en is reuze enthousiast wanneer ze aandacht krijgt. Ze doet haar best om aardig gevonden te worden en dat lukt: in het asiel vindt iedereen haar een echte lieverd. Hoe komt het toch dat zo’n hond in een dierenasiel terecht komt? Dat gun je Dotje niet: wonen in een asiel is immers niet te vergelijken met wonen in een gezellig gezin.

Het gebeurt wel vaker, te vaak zelfs. In een impuls wordt er bedacht dat een hondje wel leuk zou zijn. Er komt dus een puppie in huis dat er schattig uit ziet. Maar er is niet over nagedacht wat het inhoudt om zo’n puppie groot te brengen. Wat het van de baas vergt om zo’n kleintje op te voeden en allerlei dingen aan te leren om er een prettige huishond van te maken. Dat kost aandacht en dus tijd. En na verloop van tijd gaat de nieuwigheid eraf en wordt de hond min of meer aan zijn lot overgelaten. Dotje overkwam hetzelfde en haar baas heeft gelukkig dan ook afstand van haar gedaan wegens tijdgebrek. En dat is te merken: er is Dotje niets geleerd en ze moet de hele wereld nog ontdekken. Maar wanneer de toekomstige, liefst ervaren eigenaar tijd en energie in haar opvoeding wil stoppen, wordt ze vast een schat van een hond. Een hond die keurig aan de lijn meeloopt, die niet tegen de baas opspringt, die rustig gaat liggen wanneer het gevraagd wordt, kortom een ideale huishond. Dotje heeft daar het karakter voor.

Heeft u die tijd en energie, en wilt u Dotje een nieuwe kans geven, kom dan gerust eens kennis met haar maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Of bel 0416 333964.

Dotje krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Het asieldier van vorige maand Boyke is geplaatst geweest. Helaas is hij weer teruggebracht: hij was te beschermend voor zijn nieuwe baas en was heel onvriendelijk naar gasten, in zijn ogen indringers.