Kerstconcert met allure door Liedertafel “Oefening en Vermaak” Waalwijk

Foto: Anton van Tuijl

Goede tradities moeten in ere worden gehouden. Dat geldt zeker voor het inmiddels vermaarde kerstconcert van Liedertafel “Oefening en Vermaak” dat zaterdag 16 december jl. onder ruime publieke belangstelling werd gehouden in de kerk St. Jan de Doper in Waalwijk. Het thema van het concert was dit jaar “Kerstpareltjes”. Een gevarieerd programma met als hoofdmoot vele bekende kerstliederen aangevuld met enkele operastukken. Ook dit jaar heeft dirigent Carl van Kuyck weer een boeiend programma weten samen te stellen.

Na het welkomstwoord door voorzitter, Ad van de Ven, heet de Liedertafel haar gasten van harte welkom met de samenzang Wij komen tezamen. Het programma opende met het bekende À Toi la gloire, gevolgd door Hark the Herald Angels sing en een mooie uitvoering van King all Glorious door koor en sopraan, Cécile Creusen. Het Möbius Ensemble Tilburg leverde een muzikale bijdrage met de nummers Nimrod uit Enigma Variations en Have yourself a merry little Christmas.

Foto: Anton van Tuijl

Speciaal dit jaar veel frisse jonge gezichten: die van een groep kleinkinderen van de koorleden, die als Kerst-kinderkoor een sprankelende muzikale bijdrage leverden aan het Kerstconcert. In 2 blokken zongen zij enkele mooie kerstliederen zoals Winterliedje, The Christmas Children, Sing a song for the peace en Heijamano. Wellicht kan de Liedertafel over een paar decennia van hen genieten als volwassen lid van het koor. De ingetogen vertolking door Cécile Creusen van het Maria Wiegenlied en O mio Babbino Caro oogstte veel applaus. Bij de Liedertafel mag uiteraard opera niet ontbreken. Uit de opera’s La Forza en il Finto Stanislao werden door koor en sopraan enkele mooie stukken gezongen. Van de hedendaagse componist John Rutter volgden de stemmige liederen For the beauty of the earth en Angels’ Carol.

Tijdens het tweede deel van de avond konden de bezoekers zich muzikaal uitleven in “Er is een kindeke geboren”. De wens voor een witte kerst kwam tot uiting in het lied White Christmas en traditioneel hoogtepunt was het Halleluja van G.F. Händel. Met dit uitbundige lied werd het concert afgesloten. De algehele leiding was in handen van dirigent Carl van Kuyck. Met ondersteuning van pianist Ben Martin Weijand en het Möbius Ensemble Tilburg wist hij ook deze avond alle zangers en zangeressen tot boeiende muzikale prestaties te brengen. Na een luid applaus volgde als toegift We wish you a merry Christmas, gezongen door alle aanwezigen. Gezien de enthousiaste reacties na afloop, kan terug worden gekeken op een erg mooi en warm concert.
Voor meer informatie over Liedertafel “Oefening en Vermaak” zie www.liedertafelwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen