Perceel voormalig RWB-terrein verkocht en vergunning afgegeven voor huisvesten 400 arbeidsmigranten

Foto: FPMB Marvin Doreleijers

De huisvesting van arbeidsmigranten op een deel van het voormalige RWB-terrein in Waalwijk is een stap dichterbij. De gemeente heeft het perceel aan de Prof. Van ’t Hoffweg verkocht aan de bedrijvencombinatie Green Real Estate en Jan Snel.

Ook is de benodigde vergunning afgegeven. Er is veel vraag naar huisvesting van arbeidsmigranten in De Langstraat. Het college vindt het belangrijk dat deze werknemers een goed en veilig onderkomen hebben.

De verkoop van circa 8000 vierkante meter van het westelijk deel van het voormalige RWB-terrein is nu rond. Green Real Estate en Jan Snel verzorgen daar hoogwaardige huisvesting voor 400 arbeidsmigranten. Daarnaast worden ruim 150 parkeerplaatsen aangelegd, zodat er voldoende parkeergelegenheid is. De gemeente maakt de grond bouwrijp en legt een nieuwe weg (Prof. Veltmanweg) aan. Daardoor zijn ook andere percelen op het voormalige RWB-terrein bereikbaar.

De gemeente heeft een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een semipermanent gebouw. Hiermee wordt afgeweken van het bestemmingsplan dat voor bedrijventerrein Zanddonk geldt. Er is gekozen voor een tijdelijke vergunning van maximaal tien jaar. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen zes weken bezwaar maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen