OBS De Hugo bezoekt Nationaal Monument Kamp Vught

Foto: OBS De Hugo

WAALWIJK / VUGHT – Vorige week bracht groep 7-8 van de Hugo een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. Voorafgaand aan dit bezoek hebben we de lessenserie gevolgd die de groep goed voorbereidt op de rondleiding.

Al enkele weken  is groep 7-8 bezig met het thema ‘WOII’ en de groep heeft al een hoop geleerd over de verovering van Nederland, de Jodenvervolging, de Hongerwinter, het Verzet en nog veel meer.

Het bezoek aan Kamp Vught sloot goed aan en was indrukwekkend en erg leerzaam. Onder begeleiding van 2 gidsen bezocht de groep alle delen van het huidige Kamp. De informatie werd goed verteld en het is dan ook een aanrader voor andere bovenbouwgroepen. De betrokkenheid was erg goed, vragen werden beantwoord en gesteld.

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd, dat is in de ogen van kinderen erg lang geleden. Gedurende het project werden ze zich meer bewust van de tijdvakken, zoals onze geschiedenis is ingedeeld en dat het toch nog niet zo lang geleden is. Ook werd er besproken dat vrijheid nog steeds niet overal zo vanzelfsprekend is.

In de loop van het jaar wordt er nog meer aandacht besteed aan ‘75 jaar vrijheid’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen