Twee miljard euro voor zonne-energie voorjaar 2020

Foto: Solar Valley

WAALWIJK – Eigenaren van grote (industriële) panden kunnen twee keer per jaar SDE+ subsidie aanvragen voor zonnepanelen. De overheid zet deze voorjaarsronde € 2 miljard in en laat weten dat dit de laatste ronde is met een SDE+-regeling zoals we die kende in 2019. Dit hoge bedrag in deze subsidie ronde is bedoeld om een extra impuls te geven aan de energietransitie.

Wat zijn voor ondernemers en vastgoedeigenaren de belangrijkste redenen om een zonne-energie installatie te (laten) plaatsen op hun vastgoed?

  • makkelijker voldoen aan bestaande- en toekomstige wetgeving => een beter label voor het pand
  • SDE+ subsidie geeft bij productie van kilowatturen de zekerheid van kasstroom voor 15 jaar
  • nu is het plaatsen van zonnepanelen nog vrijblijvend, maar onze overheid werkt aan wetgeving om de plaatsing van zonnepanelen te verplichten
  • nu is er nog SDE+ subsidie beschikbaar. En in de toekomst? Zijn windparken op zee zonder subsidie, straks zonne-energie installaties zonder subsidie?
  • goed rendement op eigen vermogen bij participatie Solar Valley

Solar Valley doet daarom een oproep aan u als vastgoedeigenaar: ga NU aan de slag met zonne-energie en wacht niet met het aanvragen van de SDE+ subsidie!

Waarschijnlijk zijn er veel redenen te bedenken om er ‘nog even over na te denken’. Maar waarom wachten?

Als vastgoedeigenaar kunt u zelf SDE+ aanvragen óf van subsidie aanvraag tot een draaiende zonnepanelen installatie uitbesteden aan Solar Valley. Onlangs is een uitgebreid artikel over het Solar Valley initiatief verschenen in het Brabants Dagblad, klik hier voor het artikel en krijg daarmee meer achtergrondinformatie als geïnteresseerde vastgoedeigenaar.

Hieronder twee filmpjes van Waalwijkse ondernemers die hun ervaring over zonnepanelen en Solar Valley met u delen.

www.solar-valley.nl

Industrieweg 92a,
5145 PW Waalwijk