112

Binnenbrand bij Jonker Petfood Waalwijk

Bij Jonker Petfood in Waalwijk is maandagmiddag omstreeks 15.50 uur brand uitgebroken in de fabriek. De brand woedt in het transportsysteem waarmee het diervoer van de ene naar de andere silo wordt overgebracht. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De brand is opgeschaald naar een middelbrand omdat het vuur in een moeilijk te bereiken ruimte woedt en er veel rook vrijkomt. Doordat het voer wat vettig is, laait het vuur steeds opnieuw op.

Hoogwerker
Het brandweerkorps van Waalwijk is uitgerukt om het korps van Sprang-Capelle te assisteren. Ook is er een tweede tankautospuit opgeroepen en is preventief een hoogwerker ter plaatse gebracht.

De brand moet van binnenuit worden geblust. Brandweermannen zijn het pand ingegaan, voorzien van perslucht in verband met de rookontwikkeling.

Irritant
De Vijzelweg is aan beide kanten afgesloten. Er is geen gevaar voor de omgeving. De brand woedt op een industrieterrein, op voldoende afstand van woonwijken. Wel is er volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio sprake van een ‘irritante’ geur.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Er zijn geen gewonden.

Bron: Brabants Dagblad en FPMB

https://twitter.com/112alarm_Opsch/status/1125411870280704000


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen