Libertyrun Waalwijk

Bevrijdingsdag, 5 mei, vond in het centrum van Waalwijk de Libertyrun plaats welke werd georganiseerd door ACW en Triathlon-loopvereniging de Langstraat.

Het was een frisse en druilerige dag maar vlak voor het startschot werd het weer droog. Allereerst mocht de allerkleinste jeugd om 14 uur van start over een heen en weer parkoers van 700 meter. Ongeveer 12 jongens en meisjes tot 7 jaar rende gezamenlijk door de Stationsstraat. Tien minuutjes later vertrok de jeugd tussen de 8 en 13 jaar en de specials, in totaal 35 lopers. Zij moesten een kleine ronde van 1100 meter lopen.

Om half 3 was de Ladiesrun waar gekozen kon worden tussen 4 en 8 km (2 of 4 rondjes), via de Grotestraat-Kerkstraat-Moonenlaan-van Coothstraat-Julianastraat-Stationsstraat met doorkomst en finish op de Markt voor de terrassen. Hier was wel wat publiek te vinden die de lopers gezellig aanmoedigde. 35 Dames zijn gefinisht waarbij Maartje Kusters eerste werd na 8 km in 29.38 minuten.

Om half 4 gingen 93 heren van start en behaalde Rick Hartogs in 25.23 minuten de eerste plaats. Een aantal wedstrijdlopers maar zeker ook vele recreatieve lopers, en zelfs een groep start to runners, zetten deze middag hun beste beentje voor in het centrum van Waalwijk waar zelfs af en toe het zonnetje zich liet zien.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen