R.W.B. start competitie met overwinning op TSVV Merlijn

24 sep , 9:49 Sport
rwb 1 tsvv merlijn
WAALWIJK - De eerste klap is een daalder waard, dat is waar iedereen aan dacht toen de goed leidende scheidsrechter Aart Koopman affloot.
RWB was de eerste helft sterk gestart en kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Deze openingstreffer werd op links voorbereid door Bram van Iersel, die de achterlijn haalde en goed voorgaf op spits Kevin Remie. Deze treffer was meteen ook de ruststand. De voorsprong had groter kunnen zijn, maar het afstandsschot van Jonne Clijsen, dat meer had verdiend, spatte uiteen op de lat.
In de tweede helft sloeg de wedstrijd om doordat Merlijn beter uit de kleedkamer kwam dan RWB. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker, die Merlijn uiteindelijk cadeau kreeg door een foute terugspeelbal. De paal redde RWB daarna van een grotere achterstand. Trainer Alfons van der Pluijm bracht in het tweede deel van de tweede helft Justin van der Sanden, Brent van Look en Raúl Bruurmijn als verse krachten, waardoor RWB weer met meer energie ging voetballen. In deze periode kwam ook de nieuwe voorsprong tot stand. Deze keer was Kevin Remie de aangever, en kopte Justin van der Sanden onhoudbaar voor keeper Dani Mom de 2-1 binnen. In de slotfase redde keeper Noël van Aalst de overwinning met een knappe redding, waardoor het 2-1 bleef.
Op zaterdag 28 september speelt RWB tegen GVV’63 uit Gameren.

Justin van der Sanden door winnende treffer Man of the Match

Vince Mahieu en Jamie Vogelaar, beide van RWB JO11-1, waren bij de thuiswedstrijd van RWB-1 tegen TSVV Merlijn de Pupillen van de Week. 's Ochtends hadden ze tegen Willem II JO11-1 met 3-2 gewonnen, en op de bank bij de wedstrijd RWB-1 – TSVV Merlijn vierden ze hun tweede overwinning van de dag. RWB-1 stond bij rust op een 1-0 voorsprong. Na de gelijkmaker halverwege de tweede helft zorgde Justin van der Sanden voor de winnende treffer. De uitslag was 2-1. Deze winnende treffer leverde Justin van der Sanden de titel Man of the Match op. Bob Jansen, die vorig jaar was gestopt in verband met zijn verhuizing, reikte hem de bos bloemen van BloemMarlou uit. De pupillen van de week kregen van voorzitter Bas Bruurmijn allebei een RWB-bal met handtekeningen van alle spelers.