Maak kans op een unieke reis in de tijd met de historische stoomtrein!

24 sep , 8:59 Nieuws
locomotief br23 rijtuigen
DEN BOSCH - Komende zaterdag rijdt de historische stoomtrein weer tussen Den Bosch en Nijmegen, georganiseerd door Het Stoomgenootschap uit Den Bosch.
Dit jaar is er iets bijzonders te zien: een unieke locomotief uit 1938, de Baureihe 50, die na 15 jaar weer voor het eerst op het Nederlandse spoor te bewonderen is. Deze indrukwekkende locomotief heeft in het verleden ook in Nederland gereden en maakt speciaal voor het evenement ‘Den Bosch onder Stoom’ enkele proefritten.
Tijdens het evenement rijden er twee verschillende stoomlocomotieven. De rijtuigen waarin de reizigers meereizen, zijn van het type ‘Blokkendoos’, gebouwd door de NS in 1924 en dit jaar precies 100 jaar oud. Een bijzondere kans om te reizen in een stuk levend spoorweggeschiedenis!
De stoomtreinen vertrekken uit Den Bosch om 09:26, 11:36 en 15:06 vanaf spoor 1a, en vanuit Nijmegen om 10:41, 12:41 en 16:11 vanaf spoor 4. Op beide stations staat de trein steeds ongeveer een kwartier stil, en een enkele reis tussen Den Bosch en Nijmegen duurt ongeveer 40 minuten. Onderweg passeren we de pittoreske dorpen Oss, Ravenstein en Wijchen.
Tussen 17:00 en 19:00 uur zijn de twee locomotieven zonder rijtuigen te bewonderen op station Den Bosch, waar bezoekers ook een kijkje kunnen nemen bij het kolenvuur.
  >>> Voor meer informatie en voor het bestellen van kaartjes KLIK HIER!

Stoomtreinactie WaalwijkApp!

De WaalwijkApp verloot 2 tickets (retourtjes) voor deze speciale historische rit. Deze tickets zijn geldig voor trein 1 vertrek om 09:26 Den Bosch spoor 1, en de terugreis vertrek uit Nijmegen om 12:41 spoor 4. De reizigers hebben dus een paar uurtjes de tijd om een kop koffie in Nijmegen te drinken. 
Kijk in de rubriek Acties en folders van de WaalwijkApp en doe mee met de Stoomtreinactie. De winnaar van deze 2 kaartjes wordt donderdag 26 september bekendgemaakt.
Download nu de WaalwijkApp: