RWB ondanks verlies medekoploper in 4e klasse E

22 okt , 11:06 Sport
rwb 1 oni 1a
RWB
WAALWIJK - De wedstrijd tussen RWB en ONI uit ’s Gravenmoer begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Co Kuijsten, vader van keeperstrainer Gerben Kuijsten, die afgelopen week overleed. Co was in zijn jeugd lid van RWB.
rwb 1 oni 1b
RWB
Ondanks dat RWB de wedstrijd begon als koploper tegen het lager geklasseerde ONI, bleek er op het veld weinig van dat klassenverschil te merken. ONI speelde overtuigend beter en RWB zakte als team ver onder hun normale niveau. Een belangrijke factor was het tactische spel van ONI onder leiding van trainer Vedad Hadzic, die RWB door en door kent. Hadzic speelde tot enkele jaren geleden bij RWB en liet zijn ploeg scherp verdedigen met constante druk op de man, wat resulteerde in een verdiende 1-3 overwinning voor ONI.
Het feit dat RWB ondanks het verlies nog steeds medekoploper is, voelde na afloop wat vreemd aan. Dit komt doordat alle teams in de 4e klasse E momenteel in staat zijn om van elkaar te winnen. RWB moet de koppositie nu delen met NEO’25, Vlijmense Boys en Sparta’30, die allen 9 punten uit 5 wedstrijden hebben verzameld. Zelfs de nummer 10, BES, staat met 6 punten maar 3 punten achter.
Armen Nyemcevis opende namens ONI de score vlak voor rust, waardoor de ploegen met 0-1 de kleedkamer ingingen. In de tweede helft maakte Tom Kolkert er 0-2 van, wat de wedstrijd leek te beslissen. Toch kwam RWB even terug in de wedstrijd na een prachtig moment van Owen Kogels. Hij nam de bal op de borst aan en speelde zichzelf vrij, waarna hij de 1-2 scoorde tegen de goed keepende Mout Hendrickx. Even leek RWB terug in de wedstrijd te komen, maar een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied leverde ONI een penalty op. Armen Nyemcevis scoorde vanaf elf meter de 1-3, waarmee de wedstrijd beslist was.
Op zaterdag 2 november staat de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys op het programma. Dit belooft een interessante confrontatie te worden, aangezien Vlijmense Boys samen met RWB de koppositie deelt. Het is de vraag of RWB zich na deze off-day kan herpakken.
RWB

Rayan Bouras en Kjeld Dansen pupillen van de week

Tijdens de wedstrijd RWB – ONI waren Rayan Bouras en Kjeld Dansen de pupillen van de week. Voor de aftrap mochten ze de verdediging van ONI omspelen en scoren bij keeper Nout Hendrickx, iets wat hen beter afging dan RWB-1 in de uiteindelijke 1-3 nederlaag. Beide jeugdspelers van RWB-JO11-2 zijn echter echte talenten. Ze mochten de hele middag aansluiten bij het eerste team van RWB en na afloop kregen ze een bal met de handtekeningen van de spelers. De Man of the Match werd deze week gekozen door de ereleden van RWB, en de bos bloemen van BloemMarlou ging naar middenvelder Cas Renckens.