RKC Waalwijk verliest eerste thuiswedstrijd van FC Groningen

18 aug , 13:06 Sport
rkc waalwijk fc groningen 288
In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen nam RKC Waalwijk het op tegen FC Groningen in het Mandemakers Stadion. Helaas bleek het enige doelpunt van de wedstrijd van Richard van der Venne niet genoeg. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Groningen.
Eerste helft
FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en zette RKC Waalwijk al vroeg onder druk. In de derde minuut moest doelman Jeroen Houwen al in actie komen om een vroege achterstand te voorkomen. Het eerste doelpunt viel echter niet veel later, in de 11e minuut, toen Schreuders met een afstandsschot de 0-1 op het scorebord zette voor FC Groningen.
RKC Waalwijk probeerde snel terug te komen in de wedstrijd. In de 14e minuut schoot Richard van der Venne op doel, maar zijn poging belandde recht in de handen van Groningen-doelman Vaessen. Richard van der Venne bleef gevaarlijk en in de 26e minuut vuurde hij een prachtig schot richting de kruising af, maar Vaessen wist met een schitterende redding zijn doel schoon te houden. FC Groningen bleef ook gevaarlijk en in zowel de 32e als de 39e minuut moest Jeroen Houwen opnieuw ingrijpen om de schade beperkt te houden tot 0-1 bij rust.
Tweede helft
In de tweede helft kwam RKC Waalwijk beter in het spel en begon het de bezoekers meer onder druk te zetten. De thuisploeg kreeg in de 59e minuut een grote kans toen Denilho Cleonise een schot losliet dat niet overtuigend werd gekeerd door Vaessen. Oskar Zawada was er snel bij om de rebound te benutten, maar ook deze keer stond Vaessen op de juiste plek.
FC Groningen bleef echter gevaarlijk in de counter en in de 61e minuut hadden de bezoekers een uitgelezen kans om de score verder uit te breiden, maar de bal ging naast. RKC Waalwijk kreeg in de 68e minuut nog een goede kans via een kopbal van Roshon van Eijma, maar opnieuw bleek Vaessen moeilijk te passeren.
In de 77e minuut was het echter weer raak voor FC Groningen. Een snelle actie van Bacuna eindigde in een voorzet die door Van Bergen werd binnengeschoven voor de 0-2. RKC Waalwijk bleef vechten en in de 89e minuut werd dat beloond met een doelpunt van Richard van der Venne, die met een krachtig schot de aansluitingstreffer maakte.
RKC Waalwijk zette in de laatste minuten nog aan voor een gelijkmaker, maar het mocht niet baten. In de 97e minuut kreeg Oskar Zawada nog een rode kaart, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een teleurstellende 1-2 nederlaag voor de thuisploeg.