FC Utrecht te sterk voor RKC Waalwijk

06 okt , 9:00 Sport
rkc az 45
RKC Waalwijk Alexander de Peffer
RKC Waalwijk heeft in een spannende uitwedstrijd tegen FC Utrecht net naast de punten gegrepen. In Stadion Galgenwaard kwam RKC Waalwijk al vroeg op voorsprong, maar door een rode kaart kon het deze voorsprong niet vasthouden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag.

Eerste helft

De wedstrijd begon uitstekend voor RKC Waalwijk. Al in de tweede minuut zette Denilho Cleonise de Waalwijkers op voorsprong. Met een snelle actie vanaf de rechterkant sneed hij naar binnen en verraste hij de doelman van FC Utrecht met een geplaatste bal in de korte hoek: 0-1. Na dit vroege doelpunt hield RKC Waalwijk het spel goed onder controle en was het de bovenliggende partij. De bal ging soepel rond en Utrecht had moeite om in de wedstrijd te komen.
De wedstrijd kantelde echter in de 26e minuut, toen Aaron Meijers met rood van het veld werd gestuurd. In eerste instantie gaf de scheidsrechter geel, maar na tussenkomst van de VAR werd dit omgezet naar rood. Deze beslissing had direct impact op het spel. Slechts drie minuten later, in de 29e minuut, kopte Nick Viergever de 1-1 binnen, wat de thuisploeg weer in de wedstrijd bracht. FC Utrecht kreeg daarna nog een aantal kansen, maar mede door goed verdedigend werk van RKC Waalwijk bleef de stand 1-1 bij rust.

Tweede helft

De tweede helft begon echter dramatisch voor RKC Waalwijk. FC Utrecht maakte al snel gebruik van het overtal. In de 51e minuut zette Aaronson de 2-1 op het scorebord. Nog geen minuut later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Min kreeg de ruimte en schoot de bal onhoudbaar in de kruising, waardoor het 3-1 werd in de 52e minuut.
FC Utrecht bleef druk uitoefenen en kreeg meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Met gevaarlijke afstandsschoten van Aaronson en Min leek de 4-1 in de lucht te hangen, maar deze kansen werden niet benut. RKC Waalwijk kwam tien minuten voor tijd ineens weer terug in de wedstrijd. Daouda Weidmann werd in de zestienmeter neergehaald, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Richonell Margaret schoot de penalty feilloos binnen en verkleinde de achterstand tot 3-2.
Het doelpunt gaf RKC Waalwijk weer wat energie, maar het lukte niet om in de slotfase nog een echte grote kans te creëren. Ondanks het late offensief kon de ploeg geen gelijkmaker forceren en floot de scheidsrechter af bij een 3-2 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.