R.W.B. 3 Zaterdag in laatste competitiewedstrijd alsnog kampioen

Op zaterdag 20 april was RWB-3 Zaterdag volledig voorbereid om het kampioenschap te vieren. Echter, tot hun teleurstelling verloor RWB van RFC met 2-0. Ondanks de tegenslag was het optreden van DJ Darkraver niet te annuleren, en zo werd het rondom zijn optreden toch nog een groots feest.

Op zaterdag 4 mei speelde RWB-3 Zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd, tevens de laatste kans om op eigen kracht het kampioenschap binnen te halen. Ze speelden uit tegen Willem II-3 in Tilburg. Hoewel Willem II-3 onderaan stond in de competitie, betekende dit niet automatisch een gemakkelijke wedstrijd, gezien RWB-3 in de thuiswedstrijd op 3 februari met slechts 5-4 had gewonnen.

De eerste helft van de uitwedstrijd op het Amateurcomplex van Willem II verliep moeizaam voor RWB-3, maar door een eigen doelpunt van Willem II-3 gingen ze toch met een 0-1 voorsprong de rust in. Na rust brachten een aantal wissels succes voor RWB-3. Ramon van der Sanden vergrootte de voorsprong naar 0-2 en toen Randy Bruurmijn er 0-3 van maakte, was het kampioenschap binnen.

Bij terugkomst uit Tilburg huldigde bestuurslid Cor Pulles namens RWB het team, waarbij aanvoerder Harold Maas een bos bloemen ontving. De eerdere teleurstelling tegen RFC maakte de vreugde na de overwinning op Willem II-3 des te groter. Dit resulteerde, net als twee weken eerder, in een groots feest, ditmaal met twee DJ’s en een optreden van de regionaal bekende Peter van der Velden, die onder andere zijn nieuwe single “Een man mag niet huilen” ten gehore bracht, waarmee het voetbalseizoen werd afgesloten.