S.V. Capelle verliest in slotfase bij RWB

WAALWIJK –  S.V. Capelle ging zaterdag in Waalwijk op bezoek bij de nummer 3 van 4F RWB. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van RWB-er Wim Westerhof en S.V. Capelle erelid Gerard Maas.

RWB was in de openingsfase wat dreigender dan Capelle, maar tot grote mogelijkheden leidde dit in eerste instantie niet. Halverwege de eerste helft een corner van RWB, die ingekopt werd. Quinten van Caem voorkwam een treffer door de bal van de doellijn te halen. Kort hierna toch de voorsprong voor de gastheren. Bij een hoge bal van RWB was de Capelle defensie niet attent en hierdoor kon Djay Kogels RWB naar de 1-0 voorsprong schieten. S.V. Capelle kon hier zelf weinig tegenover zetten en was nauwelijks gevaarlijk voor het RWB doel, mede ook door veel onnodig balverlies in de opbouw.

Na de hervatting een wat beter voetballend S.V. Capelle, maar in eerste instantie leidde dit niet tot grote mogelijkheden. RWB was in de 61e minuut dichtbij een treffer, maar Capelle keeper Jasper Verduijn redde goed op een kopbal. Ook kwam RWB in overtal nog voor het Capelle doel, maar hierbij werd over geschoten. Een kwartier voor tijd een fase waarin S.V. Capelle meer initiatief nam. Ferry Caron zag een schot net naast gaan. Even later hands van RWB in de eigen 16 meter. Quinten van Caem benutte de toegekende strafschop en bracht S.V. Capelle op 1-1. Kort hierna een grote kans voor Tygo de Jong, die vrij voor de keeper van RWB kwam, maar helaas voor Capelle niet doeltreffend was. In de slotfase een uitbraak van RWB. In eerste instantie ging een voorzet langs iedereen heen, maar uit de volgende voorzet bracht Djay Kogels RWB van dichtbij op 2-1 en dit werd ook de eindstand. Een zure nederlaag voor S.V. Capelle dat mede door de overwinning van concurrent PCP de komende wedstrijden nog de nodige punten moet halen om zich veilig te spelen.

Aanstaande zaterdag staat op het eigen Mandemakers Sportpark de derby tegen nummer 2 NEO’25 op het programma (14.30 uur).