Pro Patria en Gymnia schitteren met tweemaal zilver

Foto: Pro Patria

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 13 april was het moment aangebroken voor het team van supplement H van Pro Patria, bestaande uit Lindy en Lori, om af te reizen naar Wijk en Aalburg voor hun langverwachte teamfinale. Samen met enkele turnsters van Gymnia Waalwijk zouden ze hun talenten laten zien op het grote podium.

De dag begon met een rustige ronde, waarin de meiden de kans kregen om bij te praten en zich voor te bereiden op de uitdagingen die zouden komen. Op de Pegasus vertoonden ze indrukwekkende sprongen, terwijl Lori een uitstekende brugoefening liet zien. Bij de balk kwamen de zenuwen even om de hoek kijken, maar de meiden wisten ze onder controle te houden en een foutloze oefening neer te zetten. Als afsluiting schitterde Lindy met een prachtige vloeroefening.

Na afloop was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij het team te midden van sterke concurrentie de zilveren medaille in de wacht sleepte. Ook over het gehele seizoen werden ze beloond met een mooie beker voor hun tweede plaats. Lindy en Lori hadden samen met de turnsters van Gymnia Waalwijk uitstekend gepresteerd.

In de middag was het de beurt aan Saar, Lize en Yara voor hun teamfinale in niveau 6. Samen met twee turnsters van KGV Kaatsheuvel vormden ze een sterk team. Voorafgaand aan de wedstrijd werd geloot wie welk toestel zou doen, waarbij de beste drie scores per toestel zouden tellen.

De meiden begonnen sterk op sprong en toonden hun vaardigheden die ze hard hadden getraind. Vervolgens lieten Yara en Lize mooie brugoefeningen zien, terwijl bij de balk de spanning voelbaar was. Saar herstelde zich knap na een kleine misser en Yara scoorde punten met een perfect uitgevoerde radslag, een primeur voor haar. Lize en Saar sloten de wedstrijd af met een indrukwekkende vloeroefening.

Tijdens de rust genoten ze van het mooie weer voordat ze zich voorbereidden op de laatste ronde, waarin nog meer teams van hun niveau zouden deelnemen. Uiteindelijk behaalden ze een mooie zevende plaats van het seizoen, te midden van 18 deelnemende teams.

Het was opnieuw een geslaagde dag voor de turnsters en hun trainers. Nu kijken ze uit naar de volgende finale op 25 mei, waar een aantal turnsters in actie zullen komen tijdens de individuele meerkampfinale in Drunen.

Niveau 6
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen